Fotball

Mener generasjonsskiftet er helt nødvendig

<p>– Vi har hatt en gjeng som har mislykkes tre-fire ganger på rad, mener tidligere landslagsprofil Kjetil Rekdal.</p>

ÅLESUND 20120427.Eliteserien 2012. Aalesundstrener Kjetil Rekdal snakker med pressen etter eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Rosenborg på Color Line Stadion i Ålesund fredag kveld.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto: Ekornesvåg, Svein Ove

  • Kristian Stenerud

I kveld spiller Norge sin fjerde kamp i VM-kvalifiseringen på bortebane mot Kypros. Fasiten etter de tre første kampene er fire poeng og tredjeplass.

Vi bør aller helst vinne den kampen for å henge med i toppen, men det kan vi kanskje gjøre med uavgjort også. Da vil du ha fire hjemmekamper igjen der Sveits vil bli en nøkkelkamp. Hvis det skulle bli tap mot Kypros, mister man kontrollen og er avhengig av andre resultat , sier AaFK-treneren til Sunnmørsposten.

Han lot seg imponere av landslagets 1-1-kamp mot Sveits fredag forrige uke.

Det var et stort løft når det gjelder glød, innsats og prestasjon som jeg ikke har sett på lenge , sier han og legger til:

  • Følg Kypros-Norge i vårt livesenter!

– Bunnen er nådd

– Jeg tror bunnen er nådd for landslaget, pilen peker oppover nå.

– Er dette landslaget godt nok til et VM-sluttspill?

– Ja, men det har noe med kvalifiseringsgruppen å gjøre. Det er ei svak gruppe med jevne og middelmådige lag, men Sveits et er greit lag selv om vi så at det ikke var et fantastisk lag, sier han.

Rekdal er klar på at generasjonsskiftet som har starta på landslaget er helt nødvendig.

– Vi har hatt en gjeng som har mislykkes tre-fire ganger på rad. Det er en stamme som har vært der i ti år nesten uten utskiftninger. Jeg har vært negativ før, men nå tror jeg det har snudd til noe som er bedre, sier den tidligere landslagskapteinen.

– Unge og gode

AaFK-treneren trekker spesielt fram det spennende U21-landslaget som en naturlig rekrutteringsarena.

– Vi har mange unge og gode spillere som kommer etter og vil gi oss et løft. Det generasjonsskiftet som så vidt har begynte på kommer til å fortsette. Flere spillere fra U21-landslaget kommer til å bli flytta opp, sier han uten å ville utdype hvem han mener fortjener det mest.

Rekdal lot seg imponere over det midtstopper Vegard Forren leverte i Kjetil Wæhlers sykdomsfravær i Sveits-kampen.

– Forren bør spille

– Jeg mener Forren bør spille videre, for det er en mann som har kommet inn i laget for å bli. Men jeg vet ikke nok om situasjonen deres til å garantere at det er riktig. Det er uansett en treners ansvar å holde trykket oppe i ei gruppa med å ha en skjerpet konkurranse om plassene, sier 43-åringen.

– Det var «Drillo» veldig flink til å gjøre sist når jeg spilte på landslaget. Det var alltid hard konkurranse om plassene slik knivene alltid ble kvesset skikkelig før hver trening. Det gjorde at vi holdt konsentrasjonen oppe hele tiden, avslutter han.

PS: Kveldens landskamp sendes kl. 20.00 på TV-kanalen MAX.

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball