Fotball

Roma med sensasjonell rekord

Aldri før har et italiensk lag vunnet ni strake seriekamper.

Her jubler Roma-spillerne etter å ha satt ny italiensk rekord borte mot Udinese søndag.

  • Jo Trønsdal Bævre

Udinese — Roma 0-1: Aldri før har et lag i italiensk Serie A startet sesongen like godt som det Roma har gjort i høst. Etter søndagens seier borte mot Udinese, står hovedstadslaget med utrolige 27 poeng og 23-1 i målforskjell på ni kamper.

Seieren mot Udinese var av den dramatiske sorten. Tidligere Inter- og Manchester City-spiller Maicon ble utvist for sitt andre gule kort etter at timen var spilt. Da var stillingen 0-0. Til tross for det røde kortet, klarte Roma å avgjøre kampen til sin fordel åtte minutter før full tid, da Michael Bradley satte ballen i mål med et godt skudd.

— Vi tar en kamp av gangen. I dag kom vi for å spille godt og ta tre poeng. Vi ga alt og vant fortjent. Dette er et lag med en utmerket vilje og besluttsomhet, sa Bradley etter seieren.

De åtte første kampene har Roma vunnet med minst to måls margin, så søndagens seier i Nord-Italia var den knappeste hittil i sesongen.

Roma har nå en luke på fem poeng ned til Napoli og Juventus på andre- og tredjeplass.

NB: Juventus klarte også å vinne ni på rad i 2004/05-sesongen, da de tok seriegull, men ble senere fratatt tittelen etter kampfiksingskandalen. Derfor blir Roma nå regnet for å ha rekorden alene.

Les mer om

  1. Italiensk fotball
  2. Serie A
  3. Udinese Calcio
  4. AS Roma