Fotball

Fakta: Rosenborg er Norges beste lag

SUPPORTERBLOGG: Vil du ha noen fakta om Rosenborg?

MÅLMASKIN: Alexander Søderlund og Rosenborg er i form og er Norges beste lag. I kveld gjester laget Mjøndalen.
 • Kjetil Gotvassli
Kjetil Gotvassli.jpg

Tabellen lyver ikke. Sju runder er spilt. Fakta. Vi ligger på førsteplass. Fakta. Vi scorer mest mål. Fakta. Vi slipper inn nest minst mål. Fakta. Toppscoreren per nå spiller for Rosenborg. Fakta. Hele trønderbataljonen med Lunna, Sælnes, Midtsjø, Helland og Svensson har skrevet nye kontrakter. Fakta. De mener noe er på gang i Trondheim. Fakta. Det mener vi på tribunene også. Fakta. LES MER: Alle innlegg fra Aftenposten Supporter

I tillegg har vi vært noe betenkt over en noe tynn stall, men nå har jo de som har kommet inn ved skadefravær gjort sakene sine så bra at vi egentlig ikke har savnet noen altfor mye heller. Ting går litt på skinner, og Kåre og Erik feirer mål omtrent som oss på tribunen. Det er trivelig i Trøndelag om dagen.

Trippel snurr på barten

Så får kommentarfeltene fylles så mye de vil av folk som mener vi tar av for tidlig, at det er lenge igjen av sesongen, at verden eventuelt ikke står til pinse, at gullet ikke skal innkasseres før barten har fått trippel snurr. Og så videre. Sånn er det, og sånn skal det være, dere andre kan jo ikke gi opp allerede i mai heller.

Så, for å bygge videre på eksisterende fakta, har vi gravd frem noen flere. Og ja, vi har tolket dem på en måte som passer oss.

I sesongene 2008, 2009, 2013 og 2014 vant laget som ledet etter sju runder hele sulamitten når status ble gjort opp etter siste serierunde. I 2010 lå vi på andreplass etter sju runder men tok gull til slutt. Da lå vi ett fattig poeng etter Tromsø etter sju runder. Så langt, så godt.

I 2011 og 2012 lå serievinneren på sjuende plass etter sju runder. Da med henholdsvis 2 og 4 poeng opp til serielederen. I år er det ett lag som er innafor å kunne ta igjen tilsvarende. I alle sesonger fra og med 2008 har vi endt opp på samme sted eller lengre opp på tabellen om vi sammenligner runde 7 med status ved ferdigspilt serie, med ett unntak: fra andre til tredje plass i 2012. ## Statistikk og Drillo

Vi kan ikke skjønne annet enn at denne lynanalysen, sammen med godfølelsene som hersker både på og utenfor banen må være et tegn på at noe er på gang her i byen.

Det var statistikken. Men vi er hverken Statistisk Sentralbyrå eller Drillo, så vi konstaterer kun at vi ligger øverst og ser ingen grunn til å ikke være fornøyde med det på nåværende tidspunkt.

I tillegg gleder vi oss til å møte Levanger i cupen. På samme vis som vi gledet oss til å møte Vuku og Fløya.

NM er stas, og det er hyggelig med nye bekjentskaper på veien til Ullevaal.

Det synes i hvert fall vi, men mer om det ved en senere anledning.

 1. Les også

  Få ting gleder et supporterhjerte mer

 2. Les også

  Trondheim er fortsatt Norges fotballhovedstad

 3. Les også

  Kom mai du skjønne milde

Les mer om

 1. Supporter
 2. Rosenborg BK