Liverpool unngikk Bayern München og Real Madrid

Slik spilles semifinalene i Champions League.

  • 100% Sport

Liverpool skal ut mot Roma i mesterligaens semifinaler. Real Madrid møter Bayern München.

Liverpool sikret semifinalebilletten på overbevisende vis mot Premier League-kollega Manchester City. Grunnlaget ble lagt med 3-0-seier i den første kampen på Anfield, og tross en tidlig City-offensiv i returoppgjøret ble det avansement med 5-1 over to kamper.

Les også

Tjærnås om Champions League-trekningen: Dette er lagene jeg tror spiller finalen

Les også

Europaliga-semifinalen: Verst mulige trekning for Arsenal

Roma sto for en av mesterligahistoriens største overraskelser da 1-4-tapet for Barcelona i den første kvartfinalene lagene imellom ble snudd til avansement på bortemålsregelen i returoppgjøret.

Laget fra den italienske hovedstaden slo La Liga-lederen 3-0, hvilket ga 4-4 sammenlagt.

Real Madrid har vunnet mesterligaen de to siste sesongene og har nå sjansen til å legge på til tre strake triumfer. Avansementet til semifinalen ble sikret på dramatisk vis mot Juventus.

Det spanske storklubben fikk straffe på overtid etter en omdiskutert situasjon, og i kjølvannet fikk også den italienske keeperlegenden Gianluigi Buffon rødt kort. Cristiano Ronaldo var sikker fra straffemerket og sendte Real videre med 4-3-sammenlagt.

Semifinalemotstander Bayern München tok seg på sin side videre fra kvartfinalene på bekostning av Sevilla. Duellen endte 2-1 til det tyske storlaget.

Bayern München og Liverpool åpner semifinaleduellene på hjemmebane.

Semifinalene spilles 24./25. april og 1./2. mai.

Finalen spilles i Kiev 26. mai.

(©NTB)