Fotball

Ada Hegerberg slår tilbake: – Jeg blir stemplet som en primadonna

I et intervju med SVT tar Ada Hegerberg til motmæle mot kritikken og mener folk har et feil inntrykk av henne etter at hun trakk seg fra landslaget.

Ada Hegerberg har gitt et intervju med svenske SVT. Der gir hun uttrykk for at folk flest har feil oppfatning av henne. Foto: Jan Kåre Ness, NTB scanpix

Det har stormet rundt stjernespilleren etter at hun i fjor sa nei til videre spill for Norges kvinnelandslag i fotball. Hegerberg trakk seg etter et skuffende EM sett med norske øyne.

Nylig kom hun i fokus etter å ha fjernet de norske landslagsjentene i sosiale medier i etterkant av Norges VM-avansement.

– Det er veldig interessant at når temaet kommer opp, så blir jeg stemplet som en primadonna, at jeg setter meg foran laget, og det blir mye snakk om ego. Det er egentlig tatt helt ut av sammenheng og er helt feil, sier Hegerberg i et eksklusivt intervju med SVT.

  • FIKK DU MED DEG DETTE? Kvinnelig fotballstjerne reagerer på priskåring: – Gjør meg ekstremt trist.

Sier resultatende endrer ingenting

Landslagstrener Martin Sjögren har tidligere uttalt at Hegerberg selv må ta initiativ til en eventuell Norge-retur, men stjernespilleren er ikke interessert i å ikle seg landslagstrøya igjen.

– Det visste jeg var en konsekvens av valget mitt. At landslaget vinner kamper eller ikke, forandrer ingenting. Denne beslutningen var veldig viktig for meg å ta for å være tro mot meg selv, sier Hegerberg videre i intervjuet med den svenske rikskringkasteren.

Hegerberg er en av tre kandidater til FIFA-prisen for årets kvinnelig spiller i verden.