Fotball

Norsk stortalent hylles etter overgangen: – En klassespiller

Martin Samuelsen (18) imponerte i Peterborough-debuten. Ekspert tror nordmannen blir en suksess i League One.

Martin Samuelsen imponerte voldsomt i sesongoppkjøringen med West Ham, men ble i november utlånt til League One-klubben Peterborough.
 • Fredrik Saltbones
  Fredrik Saltbones

Haugesunderen ble i slutten av november klar for et utlånt fra Premier League-klubben West Ham til Peterborough på nivå tre i det engelske ligasystemet.

I den første kampen for sin nye klubb imponerte Samuelsen både treneren og journalistene på tribunen.

– Det er jeg glad for å høre. Jeg følte jeg spilte bra med tanke på at jeg kom inn i en kamp hvor vi allerede ledet 2-0. Men jeg føler samtidig at jeg har mer å gå på. Mye mer, sier Martin Samuelsen til Aftenposten.

Alan Swann, som jobber i lokalavisen Peterborough Telegraph, fulgte 4-0-kampen mot Scunthorpe fra tribunen og satte spillerbørs. På tross av at Samuelsen kun spilte i overkant av en halvtime, fikk nordmannen åtte av ti mulige poeng (to Peterborough-spillere fikk karakteren ni).

– Det første som slo meg ved Martin var hans imponerende fysikk som 18-åring, sier Alan Swann, som jobber i lokalavisen Peterborough Telegraph.

Les også

Eksperter trodde på Ødegaard-spill: Nordmannen vrakes

Treneren: — Meget talentfull, ung mann

Martin Samulesen meldte overgang fra Manchester City til West Ham i sommer. Haugesunderen imponerte stort i sesongoppkjøringen, blant annet i en treningskamp mot nettopp Peterborough.

– Martin er en meget talentfull, ung mann. Han kan spille i mange forskjellige posisjoner på midtbanen og jeg ser frem til å se ham i aksjon fremover, sa Peterborough-trener Grant McCann etter 4-0-seieren.

 • Samuelsen måtte plutselig flytte: — Det gikk veldig fort

Nordmannen har den siste tiden spilt for West Hams U21-lag. Der har han storspilt, men likevel ikke fått sjansen for førstelaget i Premier League. I november meldte han altså overgang til League One.

– Vi dro egentlig for å se en Brighton-spiller i en U21-kamp mot West Ham, men Martin viste seg frem som en fremragende spiller, sier Grant McCann.

Telegraph-journalist Alan Swann lot seg imponere over ferdighetene til den norske 18-åringen.

– Han kommer ikke til å sitte på benken

– Han taklet den fysiske dimensjonen som finnes i League One på en god og komfortabel måte, og han vant hodedueller og taklinger. Han er åpenbart god teknisk, han viste frem dribleferdighetene sine og timet pasningene på en ypperlig måte – spesielt da han var arkitekten bak det fjerde og siste målet, sier Swann, som følger League One-laget tett.

– Det må sies at han ble sendt innpå banen da Peterborough ledet 2-0 og dominerte motstanderen. Så det kommer tøffere oppgaver for Samuelsen. Men for å være ærlig: han så ut til å være en klassespiller.

Samuelsen skal i utgangspunktet kun spille i Peterborough frem til 2. januar. Det betyr at han potensielt kan spille seks seriekamper før han returnerer til West Ham. Alan Swann tror 18-åringen får mye spilletid.

– Midtbanen er den sterkeste lagdelen til dette Peterborough-laget, men Martin har ikke blitt hentet hit for å sitte på benken. Når han først kommer seg inn på laget, kommer han til å bli der, etter min mening.

Samuelsen håper han får så mye spilletid som mulig.

– Dette er mitt første ordentlige møte med A-lagsfotball. Det er et hakk opp fra U21-fotball. Det er mye mer fysisk, og det krever mer av meg. Jeg ønsker å vise at jeg takler nivået og det å spille regelmessig på. Samtidig er det en grei erfaring å gå på lån; å lære seg det å komme til et nytt miljø og så videre, sier Martin Samuelsen.

– Skal du tilbake til West Ham 2. januar eller kan det hende du blir lenger i Peterborough?

– Det er teoretisk mulig at jeg blir lenger, selvfølgelig, men jeg vet ikke hva som skjer. Vi får se.

Les også

 1. Samuelsen med målgivende for ny klubb

 2. Norsk stortalent måtte plutselig flytte: - Det gikk veldig fort

 3. West Ham-Samuelsen klar for ny klubb

 4. - Norsk stjerneskudd leies ut til britisk nivå tre

 5. Payets perle avgjorde da Newcastle avga poeng igjen

 6. West Ham har hentet Samuelsen-konkurrenter: – Jeg liker utfordringer

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Peterborough United FC
 3. West Ham United FC
 4. Martin Samuelsen