Her er Solskjær tilbake i Molde: - Jeg er sulten igjen

Gjør comeback som Molde-trener og leder laget allerede mot Celtic.

Ole Gunnar Solskjær på Aker stadion onsdag.
  • Roar Lyngøy

Molde Fotballklubb har inngått en 3 ½ års avtale med Ole Gunnar Solskjær som ny manager i klubben. Solskjær trer inn med øyeblikkelig virkning og vil lede laget mot Celtic i Europaligaen torsdag.

Les også

Rekdal om Solskjærs trenercomeback: - Kult

Molde Fotballklubb har innkalt til pressekonferanse klokken 12.30 onsdag.

— Nå har jeg hatt et år fri, ferie og et engasjement for guttelaget til Clausenengen. Jeg hadde lovet familien et år fri, men så begynte jeg å bli sulten på å komme tilbake på et høyere nivå igjen, sier Solskjær i et intervju som ble publisert på klubbens hjemmeside onsdag formiddag.

— Jeg har hatt en dialog med Molde en stund, og det trigger meg. Jeg er sulten igjen til å vise hva vi kan oppnå sammen, fortsetter 42-åringen.

Les også

Stort spleiselag sikret avtalen med Solskjær

Erling Moe, som har vært fungerende trener siden Tor Ole Skullerud forsvant, fortsetter i Solskjærs støtteapparat. Det gjør også de øvrige trenerne i teamet, bekrefter Solskjær.

— Bedre stilt nå

Solskjær legger ikke skjul på at karrieren i Cardiff endte skuffende tidlig.

— Et comeback i Molde var nok ventet, men det ble et kortere opphold i Cardiff enn hva jeg hadde håpet og forventet selvfølgelig. Jeg følte at jeg forlot klubben i en god tilstand, og nå var jeg ønsket tilbake, så det var nå kjekt.

Les også

Han kan bli Solskjærs høyre hånd

Han sier dette om MFKs situasjon nå:

— Klubben er mye bedre stilt nå både mentalt og med tanke på fasilitetene og spillerstallen. Så det er et helt annet utgangspunkt. Nå handler det om å vekke sulten igjen. Det gjelder både meg og spillerne, sier Solskjær.

Nå venter Ronny Deila og Celtic torsdag.

— Det er en fantastisk kamp for spillerne og omgivelsene. Vi møter en topp internasjonal klubb, og spillerne gleder seg, sier Solskjær.

Jobbløs etter Cardiff

Solskjær fikk sparken som trener i den walisiske klubben Cardiff i september i fjor. Siden har han ikke hatt noen trenerjobb, men har bidratt på treninger i Kristiansund og med G16-laget til Clausenengen.

Han startet spillerkarrieren i Clausenengen før ferden gikk videre til Molde og deretter Manchester United. Solslkjær la opp i 2007, og trente Uniteds reservelag i perioden 2008 til 2010. Så trente han Molde fra 2011 til 2014, før han 2. januar ble presentert som ny manager i Cardiff.

Den første sesongen i Cardiff endte med nedrykk fra Premier League. Etter en dårlig start i Championship sesongen etter fikk Solskjær sparken av eier Vincent Tan 18. september i fjor.

Stor suksess sist

Nå vender han altså tilbake til Molde, klubben Solskjær ledet til seriegull i 2011 og 2012. I 2013 vant MFK cupen.

— Vi må snu trenden vi har hatt i år, og det må gjøres skikkelig. Vi må vinne tilbake marginene, og se på hvorfor klubben er nummer sju i år etter å ha vært suveren i fjor. Vi må få opp sulten for å ta opp kampen mot det laget som har stukket av i år, sier kristiansunderen.

Det var Tor Ole Skullerud som fikk jobben med å overta etter Solskjær. 2014-sesongen endte med gull både i serie og cup, men etter en svak start på 2015-sesongen måtte Skullerud gå av.

Dette intervjuet ble publisert av Molde FK i formiddag:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering