Tromsø-kompisene om Ulrik (19): - Det er utrolig fortjent

Stortalentet fikk starte mot Arsenal. Nå hylles han av kompisene.

SPILTE HELE KAMPEN: Ulrik Yttergård Jenssen spilte hele kampen mot Arsenal i Emirates Cup. Her i duell med Arsenal-stjerne Alex Oxlade-Chamberlain.

ARSENAL — LYON 6-0

I dag spilte Ulrik Yttergård Jenssen foran 60.000 tilskuere på Emirates mot Arsenal i Emirates Cup. Selv om kampen endte med en overlegen 6-0-seier til The Gunners, så hadde stortalentet fra Tromsø ingen grunn til å henge med hodet, for prestasjonen var bedre enn mange av det Lyon-stjernene presterte.

— Han har fått kamper på høyt nivå på kort tid, noe som gir masse læring. Ikke bare på selve spillet, i dag var det opp mot 60.000 tilskuere og motstandere som er av det beste i verden. Det er referanser, det, og det betyr å jobbe hardt videre, sier Ulriks pappa Truls Jenssen til iTromsø. Pappa Jenssen var til stede i London for å se sønnen spille.

Les også

Tøft møte med Arsenal for Ulrik (19)

— Inspirende

Det at Yttergård Jenssen spilte hele kampen mot et av verdens beste fotballag er noe mange i Tromsø fikk med seg. Blant annet bestekompis og tidligere klassekamerat Elias Skogvoll (18).

— Det er jo artig å se at han lykkes så bra. Jeg vet at han har jobbet seriøst og godt, og det er motiverende for oss fotballspillere i Troms å se at det går an å gjøre det her også. All ære til han for det han har prestert. Å spille mot Arsenal på Emirates er helt sykt, sier Skogvoll til iTromsø.

Ulrik Yttergård Jenssen i aksjon mot Arsenal i London.

Skogvoll er midtbanespiller for TUIL, og mener det har mye å si for fotballen i Troms det Yttergård Jenssen leverer.— Det er veldig inspirende å se. han er en lokal unggutt som viser at det er mulig å bli god i Tromsø.

Storebror og Kaiserslautern-spiller Ruben Yttergård Jenssen gleder seg stort over det lillebror får til.

— Jeg fikk ikke sett kampen, men utrolig tøft å få spille mot Arsenal, selv om resultatet ble som det ble. Det var heldigvis bare en treningskamp som ikke betyr noe, sier Ruben Yttergård Jenssen til iTromsø.

— Det er helt klart en tillitserklæring at han spilte 90 minutter, legger storebror til.

KOMPISER: Ulrik blir hyllet av kompiser i Tromsø. Her sammen med Mikael Norø Ingebrigtsen, Elias Skogvoll, Fredrik Bakkelund og Ulrik Yttergård Jenssen.

Fredrik Bakkelund (18) har også gått i klasse med Yttergård Jenssen, og er i likhet med Skogvoll full av lovord om stortalentet.— Det er utrolig gøy å se hvor bra han gjør det. Jeg vet at han jobber steinhardt, så det er velfortjent at han får det til. Det er veldig inspirerende for oss som spiller fotball i Troms å se han klarer det, sier Bakkelund.

Les også

- United har akseptert Di María-bud

Var på besøk hos Ulrik

Skogvoll og Yttergård Jenssen har lenge vært gode venner, og TUIL-spilleren har tidligere vært i Frankrike for å besøke kameraten sammen med TIL-spiller Fredrik Michaelsen.

— Vi ble tidlig kjent med hverandre gjennom fotballmiljøet, og det var artig å treffe ham og se at han trives godt i klubben og byen, sier Skogvoll.

Yttergård Jenssen var den klart yngste av de som startet for Lyon i dag, og var blant annet nært å få en assist i dagens treningskamp mot Arsenal, men innlegget hans ble stoppet før den nådde stjernespissen Alexandre Lacazette.

— Det viser at han er godt inni klubben. Det er bare å kjøre på videre, for selv om det blir utrolig vanskelig å spille seg inn i et av verdens beste fotballag, så har jeg stor tro på at han klarer det, sier Skogvoll.