Fotball

Sportssjefen og treneren uenige om Rennie

Amadaiya Rennie vil gjerne fortsette i Brann. Klubbens trener og sportssjef sender forskjellige signaler.

Omdiskutert: Amadaiya Rennie er en spiller det er vanskelig å ikke ha en mening om. Slik er det også i Brann.
 • Anders Pamer
  Anders Pamer

Den liberiansk-svenske lånespilleren har spilt for Brann i tre måneder. Han har definitivt gjort inntrykk på Brann-publikummet. Han har levert strålende og frustrerende prestasjoner. Men ett er sikkert: Lars Arne Nilsen sitter igjen med et godt inntrykk av 25-åringen.

— Rennie er en veldig spennende spiller. Alt i alt har han vært en viktig bidragsyter. Men hva vi gjør videre, må du ta med Rune (Soltvedt).

- Han gjorde ingen god kamp mot Hødd?

— Han var slurvete, men alt i alt har han vært en god bidragsyter. Jeg sitter igjen med et definitivt kjempepositivt inntrykk. Han har levert veldig gode enkeltkamper, han utgjør en trussel i bakrom som gjør at motstanderen blir redd for å angripe. Han springer så sykt fort at du må ha sikring på ham - du kan ikke kjøre én-mot-én på ham, mener Nilsen.

 • Lett å spille for Brann

Har sammenheng med Askar

Denne uken skal Branns sportslige ledelse sette seg ned og ta stilling til svært mange ting. Ett av diskusjonstemaene er åpenbart Amadaiya Rennie - og sportssjef Rune Soltvedt later til å ha et annet ståsted rundt ham.

— Vi må gjøre en vurdering. Det var viktig å få inn Rennie i sommervinduet, han tilførte oss en del og økte konkurransen. Samtidig har han i likhet med flere andre hatt en tung avslutning på sesongen. Sånn sett har det vært ujevnt, det han har levert, mener Soltvedt.

Brann sendte Jakob Orlov i retur på lån til Hammarby, etter at Lars Arne Nilsen åpent uttalte at svensken ikke passet som spiss i hans system. Orlov har derimot spilt alene på topp for Hammarby i en rekke kamper, og har levert ålreit. Han står med to mål på sine elleve kamper for stockholmsklubben.

- Går det an å se for seg en byttehandel med dere og Hammarby?

— En skal aldri utelukke noe, vi snakket godt sammen i sommer med Hammarby. Det går litt på helheten – hvilke posisjoner vi skal styrke. Hvis Jakob (Orlov) forsvinner, trenger vi definitivt en spiss. Nå kommer dessuten Amin Askar tilbake fra lån i Sarpsborg – vi må veie ham opp mot Rennie. Og er Askar en kant i vårt system eller kanskje en indreløper? Det er slike ting vi må se på og snakke om, forklarer sportssjefen.

- Selvsagt

Rennie har på sin side denne høsten startet fast for et skandinavisk lag for første gang siden han spilte for Degerfors i 2013. Han har siden blitt svensk statsborger, men er klar på at han ikke ønsker seg tilbake til den svenske hovedstaden.

Rennie var på flukt fra borgerkrigen

— For det første må Brann være interessert. For det andre har jeg en kontrakt i Sverige. Jeg har kun vært på et lån i tre måneder, og må nå tilbake til klubben som eier meg, sier han først.

- Men hva er ditt standpunkt dersom Brann vil kjøpe deg fra Hammarby?

— Selvsagt vil jeg det, smiler han.

- Du vil spille her fremfor å dra tilbake til Hammarby?

— Ja.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  FORELDRELIV
  Publisert:

  Psykologen: Bruk tid med sønnene dine denne høsten, og vis hvordan man er en skikkelig mann anno 2022. Ikke 1942.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5