Fotball

Hansen: - Europa-spill med RBK vil være større enn landslaget

André Hansen er ikke i tvil om at gruppespill i Europaligaen vil være det største han har opplevd i karrieren.

DRØMMER OM EUROPA: André Hansen sier at et gruppespill med Rosenborg vil være det største han har opplevd til nå i karrieren.
  • Sjur Magnus Bergstrøm

Torsdag starter Rosenborg sin jakt på europaligaspill når de møter færøyske Vikingur på bortebane.

I sin første sesong i klubben har André Hansen vært med på å sikre serieledelsen og ta RBK til kvartfinale i cupen, men nå gleder han seg til å ta fatt på veien til det som vil bety aller mest for ham – gruppespill i Europaligaen.

Les også

Slik ser du Rosenborgs kamp i Europa

— Det er ingen tvil om at det vil være det største jeg har opplevd som fotballspiller. Jeg har fått noen landskamper, og det er stort det også, men det er hverdagen, og det du gjør i klubben som betyr noe. Spill i Europa er det gjeveste vi har mulighet til å være med på, sier Hansen og legger til:

SKAL TA KRIGEN: André Hansen regner med at Vikingur spille krigerfotball med høy tenning og innsats:

— Det er selvfølgelig stort å kjempe om ligagullet, men å bryne seg på internasjonal motstand på internasjonale arenaer er det vi håper på som fotballspillere. Å komme seg gjennom kvalifiseringen og kanskje få noen storlag i gruppespillet hadde vært gøy, men det er en lang vei dit.

Har selvtillit

Rosenborg kan ikke begynne å drømme om besøk av storlag som Liverpool, Tottenham og Marseille helt ennå. RBK kommer inn i første av totalt fire kvalifiseringsrunder og skal potensielt spille åtte kamper før gruppespillplassen er klar. Hansen vet at det vil bli tøft å nå klubbens mål om spill i Europa gjennom høsten.

— Det er åtte kamper som vi må gjennom, og det er ikke enkelt de første rundene heller. Det er 90 minutter med krig. Det blir tøft, men jeg føler at vi i hvert fall skal ha en god inngang til kampene, slik som vi har spilt i eliteserien og cupen i år. Vi skal ha selvtillit til å angripe, sier han.

Les også

– Vikingur kom med charter og hadde en real heisatur

Skal ta krigen

At kvalifiseringsrundene kan by på utfordringer, har RBK fått oppleve. De siste årene har klubben blitt utslått mot smålag som AEK Larnaca og St. Johnstone.

— Det handler om å være seg selv og spille på det vi er gode på. Det er som Kåre(Ingebrigtsen) sa før kampen mot Molde også, det er en helt vanlig kamp. Da handler det om å ikke gjøre noe annet enn vi vanligvis gjør. «Normal is enough», som noen sier.

Les også

RBK om Vikingur: - Tørr bane, vind – og et lag som går av med blod på drakta

Da Adresseavisen pratet med Hansen tidligere i uken, visste han ennå ikke mye om Vikingur, utenom at de er fra Færøyene. Han spøker om at det er sterkt at Færøyene med 50.000 innbyggere har en toppserie, men forventer en tøff og fysisk kamp.

— Jeg har spilt på Island, og det er ofte krigerfotball med stor innsats og tenning, så det handler om å ta den krigen, sier 25-åringen.

- Et lag vi skal slå

Landslagskeeperen bruker fjorårets kvalifiseringskamp mellom Tromsø og Vikingur som bevis på at det ikke er en kasteball som venter RBK torsdag kveld. Etter 0-0 på bortebane så det lovende ut for Trosmø, men det færøyske laget vant 2-1 på Alfheim og gikk videre til tredje kvalifiseringsrunde.

— I utgangspunktet er det et lag vi skal slå, men det er lag i eliteserien og cupen her i Norge man har gode forutsetninger for å slå også, uten at man klarer det, sier Hansen.

Kampstart er klokken 20.00 torsdag kveld. Returkampen på Lerkendal spilles en uke senere.

  1. Les også

    Ingebrigtsen utestengt etter bråk mot tyrkisk lag

Les mer om

  1. Europa League
  2. Rosenborg BK