Stabæks keeper slakter dommeren etter Vålerenga-straffe: – Jeg ble sjokkert

Til og med Vålerenga-spillerne synes straffen som sikret 1–1 hjemme mot Stabæk var billig.

Vålerenga – Stabæk 1–1

ULLEVAAL: Etter 1–1 mellom Vålerenga og Stabæk på Ullevaal, var det straffesparket som Ghayas Zahid satte i mål to minutter før slutt, alle snakket om.

– Det var ikke straffespark. Jeg traff ballen med beinet først, det var min ball, og en veldig dårlig avgjørelse av dommeren. Jeg ble sjokkert da han pekte på straffemerket, tordner Stabæks gode keeper Mande Sayouba etter kampen.

– Vi ble ranet for tre poeng. Vi tapte to poeng på dette, det er leit, fortsetter sisteskansen.

Dommeren selv, Kai Erik Steen fra Gneist IL, var svært ordknapp da han hastet forbi pressekorpset på landskamparenaen.

– Det får stå for hans (Sayoubas, red.anm.) regning. Jeg kan ikke svare på det. Jeg må rekke et fly, var alt Steen ville si før han forsvant ut til en ventende taxi.

Les også

Zahid-straffe reddet Vålerenga i sluttminuttene

Brochmann-perle

Stabæk tok ledelsen på lekkert vis på overtid i 1. omgang da Tonny Brochmann skrudde inn 0–1 med utsiden av høyrefoten.

Vålerenga skapte mer enn nok sjanser til å score både en, to og tre ganger. Men for å få ballen i mål måtte det et straffespark til. Det satte Zahid sikkert i nettet i sin 100. kamp i Eliteserien.

– Jeg vil ikke si at det var straffe. Det er vanskelig å si. Han kom med knottene først, men han reddet, virker det som, men jeg vet ikke hva jeg skal si. Vi fikk straffe – bra for oss, kjipt for Stabæk, sier målscorer Zahid.

Som mente det var fullt fortjent at Vålerenga fikk utligningen.

– Vi burde fått med oss mer fra kampen. Vi hadde så store sjanser at vi burde vunnet.

Her setter Ghayas Zahid inn straffesparket to minutter før slutt, som sikret 1–1 mellom Vålerenga og Stabæk.
Les også

Frustrerte seere etter at storkampen gikk i frys: – Skjønner at folk er forbannet

Finne: – Billig straffe

Hans lagkompis i VIF, Bård Finne, som var mannen som gikk ned i duellen med Sayouba, sier rett ut at straffen laget hans fikk var av den billige sorten.

– Straffesparket er småbillig. Han traff meg litt med noen knotter, men jeg kan forstå at Stabæk-spillerne er frustrerte. Det er ikke den klareste straffen jeg har sett, sier Finne.

Den tidligere Brann-spilleren ble spilt gjennom, ut kom Stabæks sisteskanse, og så forsvant Finne ut over dødlinjen sammen med ballen. Det tok litt tid før dommeren bestemte seg for å dømme straffe. Men da han gjorde det ble det kaotisk. Stabæk-spillerne tok oppstilling rundt kamplederen og ga beskjed om hva de mente om avgjørelsen.

– Jeg har ikke snakket med dommer eller Stabæk-spillere om det, det ser jeg ingen grunn til heller, egentlig. Vi får ikke gjort noe med den situasjonen nå. Vi fikk ett poeng i denne kampen uavhengig av hva jeg sier om situasjonen, sier Finne.

Stabæks toppscorer Ohi Omoijuanfo mente flere av Vålerenga-spillerne sa at det ikke var straffe.

– De gjorde seg klare til å ta corner, det var ingen som tenkte på straffe. Det er kjipt at det ble sånn, og ekstra surt når det kommer helt på tampen av kampen. Men at det endte 1–1 er vel helt greit.

Stabæk-trener Toni Ordinas i aksjon på linjen på Ullevaal søndag. Etter kampen ville han ikke snakke om dommeren som ga VIF straffespark rett før slutt.

Nektet å snakke om dommeren

Stabæks trener Toni Ordinas ville ikke høre snakk om dommeren.

– Jeg må innrømme at også jeg ble sjokkert da Vålerenga fikk straffe. Men i Stabæk lærer alle at vi ikke skal snakke om dommeren etter kampene. Det endte 1–1, var en fin fotballkamp, vi gratulerer Vålerenga med det ene poenget, det er det, sier Ordinas og smiler.

Vålerenga fenger ikke Oslo-folket selv under nysatsingen med Ronny Deila ved roret. Mot Stabæk var det rett i underkant av 7000 tilskuere på plass. Det betyr nok en gang 20.000 tomme seter på Ullevaal.

– Jeg er ikke skuffet over det, fordi vi har ikke prestert bedre. Det har vært for mye negativitet og dårlige prestasjoner her over tid. Vi må prestere bedre, da kommer folk, sier Deila, som ikke er fornøyd med poengfangsten.

På syv kamper har VIF syv poeng.

– Jeg skulle gjerne hatt i hvert fall tosifret antall poeng. Men det er ingen grunn til å legge seg ned og død. Dette skal vi jobbe med og bli bedre. Jeg ser allerede bedring sammenlignet med de første kampene i år, sier VIF-treneren.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk