Fotball

Molde videre i Champions League tross tap i Armenia

Tor Ole Skulleruds menn gjorde jobben.

Her takles Etzaz Hussain under hjemmekampen mot Pyunik.
  • NTB

PYUNIK-MOLDE 1-0 (1-5 sammenlagt)

Molde sikret avansement fra 2. kvalifiseringsrunde til mesterligaen etter 5-1 sammenlagt mot Pyunik Jerevan. Tirsdag tapte den norske seriemesteren 0-1 borte, men moldenserne vant 5-0 hjemme.

Molde var så godt som klare for tredje kvalifiseringsrunde til mesterligaen før returoppgjøret i Armenia. Med en 5-0-ledelse i bagasjen fra kampen i Molde skulle mye gå galt om Tor Ole Skullerud og hans mannskap røk ut.

Etter de første 45 minuttene av annen kamp var det tydelig at det ble vanskelig for Pyunik å true det norske lagets kjempeforsprang. Molde kontrollerte omgangen, selv om spissen Jeremiah var nære på ved noen anledninger.

Skal til Luxembourg eller Kroatia

I annen omgang fortsatt det samme kampbildet en stund, men Molde fikk flere kontringer, noe de ikke klarte å utnytte. Etter hvert begynte Skullerud å gjøre bytter for å hvile enkelte spillere.

Med et kvarter igjen ga Zaven Badoyan armenerne ledelsen. Innbytter Thomas Kind Bendiksen mistet ballen og feilen ble straffet. I de gjenstående minuttene av kampen ble Molde presset tilbake på banen, men vertene klarte ikke å få flere mål.

Molde vant annen kvalifiseringsrunde 5-1 sammenlagt. I tredje kvalifiseringsrunde venter vinneren av oppgjøret mellom Fola Esch fra Luxembourg og Dinamo Zagreb fra Kroatia. Det første oppgjøret i Kroatia endte 1-1. (©NTB)

Les også

  1. Skullerud: - Pinlig oppførsel fra oss, det er bare tull

  2. Moldes neste mesterliga-motstander er klar

Les mer om

  1. Champions League
  2. FC Pyunik
  3. Molde FK