Fotball

Landslagsjobben som frister Hareide: - Ville vært en ære

Den norske trenerprofilen vil gjerne bli landslagssjef i Danmark.

Åge Hareide har enorm suksess i Malmö. Her er han før kampen mot Celtic.
  • Nicholas Bergh
    Journalist

Åge Hareide (61) har hatt enorm suksess i Malmö. Den tidligere Viking-, Rosenborg— og Molde-treneren ledet den svenske storklubben til seriegull i fjor.

Ikke nok med det, Malmö er også klare for Champions League-gruppespillet for andre år på rad.

Det gjør Hareide til interessant for andre klubber. Han har til og med blitt nevnt som en mulig ny trener for Danmarks A-landslag for herrer. Og den sistnevnte muligheten, er ikke Hareide negativ til.

— Det ville vært en ære å være trener for det danske landslaget, sier Hareide til Politiken.

— Danmark er langt fremme i landslagsfotballen i Europa, og talentmassen er imponerende. Jeg har ikke vært i kontakt med DBU (det danske forbundet, journ. anm.) siden jeg i mai var på en samling for topptrenere i Brøndby, fortsetter Hareide.

Les også

Her stempler rasende ekspert Hareide som løgner - på direktesendt TV

Har ikke planlagt karrièrepunktum

Det danske fotballforbundet er på jakt etter en erstatter for Morten Olsen, som gir seg som landslagstrener sommeren 2016. Morten Olsen trakk seg etter en betent konflikt. Les mer om den saken her.

Hareide vant seriemesterskapet i Danmark med Brøndby i 2002. Siden har han fulgt nøye med på dansk fotball. Han har også vært landslagstrener tidligere, for Norge mellom 2003 og 2008. 61-åringen er usikker på når han ønsker å gi seg som fotballtrener.

— Jeg har vært på en lang reise som spiller og trener. En fantastisk reise. Jeg har ikke planlagt når og hvor den slutter, sier han.

Hareide har forøvrig seks måneders oppsigelsestid i sin kontrakt med Malmö. I høst skal han ut på et nytt eventyr med klubben.

Sveriges beste lag skal nemlig spille mot Shaktar Donetsk, Paris Saint-Germain og Real Madrid i Champions League-gruppespillet.

Imponert over det Åge Hareide får til? Vi anbefaler disse sakene:

  • Hareide om Zlatan-møtet: - Fantastisk
  • Roar Stokke: - Åge Hareide og Sverige er perfekt match
  • Zlatan-nyheten fikk Malmös nettside til å bryte sammen: - Et enormt trykk

Les også

  1. «Julenissen kom tidlig til Malmö i 2015»

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Åge Hareide