Spansk ekspert: - Disse stjernene blir overbeskyttet av Real Madrid-presidenten

Sportskommentator ser klare kontraster mellom hvordan Florentino Pérez behandler Sergio Ramos og Martin Ødegaard.

Karim Benzema (fra venstre), Gareth Bale og Martin Ødegaard skal alle være blant favorittene til Real Madrid-president Florentino Pérez.
  • Nicholas Bergh

Det meste tyder på at én av de store overgangssagaene i spansk fotball denne sommeren vil dreie seg om Sergio Ramos, og om hvorvidt stjernestopperen blir værende i Real Madrid.

I en kommentar går Alfredo Relaño, en profilert sportskommentator i avisen AS, hardt ut mot klubbpresidenten Florentino Pérez, som han anklager for å prøve å presse Ramos ut av klubben.

AS er kjent for å være svært kritisk til Pérez' aktiviteter i Real Madrid-sjefstolen.

Florentino Pérez er sjefen over alle sjefer i Real Madrid. Her sammen med klubbens stjernespiller Cristiano Ronaldo.

Relaño trekker frem en rekke supporterfavoritter i Real Madrid som skal ha blitt presset ut av Florentino Pérez, og peker på hvor forskjellig disse spillerne har blitt behandlet sammenlignet med presidentens favoritter, deriblant et norsk stortalent.— Overbeskyttelsen av Benzema og Bale (og nå Ødegaard) står i sterk kontrast til resten. Det er en dårlig skjult sjalusi mot klubbens stjernespillere, skriver Relaño i kommentaren.

Florentino Pérez skal ha vært svært opptatt av å vinne kappløpet om å signere Martin Ødegaard, som flere av Real Madrids konkurrenter skal ha vært interesserte i. I den nylig utgitte boken av den danske journalisten Michael Qureshi, «Martin Ødegaard», uttalte klubbpresidenten at nordmannen «kunne bli en av lagets største» spillere.

Les også

Real Madrid-ekspert: Ronaldo-skifte kan åpne for Ødegaard

Redondo, Raúl og Casillas

Gareth Bale og Karim Benzema skal altså også være blant Pérez' favoritter. Real Madrid-toppen har alltid støttet de to angrepsstjernene, som begge ved flere tilfeller har vært gjenstad for massiv kritikk blant enkelte deler av klubbens supporterskare.

Relaño hevder imidlertid at Pérez har en tendens til å motarbeide spillere som er populære blant supporterne. AS-kommentatoren hevder at Fernando Redondo, Raúl González, Fernando Hierro, Vicente del Bosque og Carlo Ancelotti alle har blitt behandlet dårlig av Pérez.

Fernando Redondo (hvit drakt) skal ha blitt dårlig behandlet av Florentino Pérez i forretningsmannens første periode som klubbpresident. Her ser hans Andreas Lund skyte under en kamp mellom Molde og Real Madrid i Champions League i 1999.

Av dagens Real Madrid-spillere skal Pérez angivelig ikke behandle keeperlegenden Iker Casillas«med varme».Nå skal Sergio Ramos være svært misfornøyd med at Real Madrid ikke vil gi han bedre lønnsvilkår. AS har tidligere hevdet at Ramos tjener dårligere enn både Gareth Bale og Karim Benzema.

— I tillegg misliker han Pérez' holdninger og oppførsel, skriver Relaño.

Les også

Real Madrid-presidenten ga blaffen i Ronaldos ønske: - Dette er farlig spill

Pérez' svertekampanje

Mandag skrev den anerkjente britiske skribenten Sid Lowe, som er The Guardians Spania-korrespondent, i en artikkel at forholdet mellom Ramos og Pérez var preget av «bitterhet, krasshet og gjensidig mistro».

Samtidig antydet han at Pérez hadde satt i gang en svertekampanje i mediene for å skade Ramos' rykte. Lowe trakk frem en artikkel i avisen La Razón, som ifølge skribenten har tette bånd til Pérez, der Ramos ble fremsilt som pengegrisk.

Ramos har flere ganger uttrykt sin kjærlighet for Real Madrid, men de siste dagene har flere medier, både engelske og spanske, skrevet at Manchester United prøver å sikre seg midtstopperen.

Mandag ble Sergio Ramos konfrontert med ryktene, hvorpå stopperen svarte «jeg er alltid rolig».

Det er dermed fortsatt mye som gjenstår av overgangssommeren i Madrid. Tiden vil vise hvilke grep Florentino Pérez og den nye hovedtreneren Rafael Benítez foretar seg etter sesongen som endte uten pokaler.

Real Madrid kommer forøvrig til Ullevaal Stadion i sommer for å spille mot Vålerenga. Martin Ødegaard og kompani skal også til Kina og Australia for å spille treningskamper.