Fotball

Kind Bendiksen klar for TIL

Midtbanespilleren forlater Molde etter bare måneder i klubben.

Svein-Morten Johansen og Thomas Kind Bendiksen holder oppe draktnummer 21, nummeret Kind Bendiksen skal spille med på ryggen i høstsesongen. Foto: Håkon Steinmo

  • Tobis Stein Eilertsen

ALFHEIM: Thomas Kind Bendiksen (25) var ønsket av flere klubber, men ønsket om å spille for TIL igjen ble avgjørende for at han spiller for «Gutan» igjen ut sesongen.

I dag inviterte TIL til pressekonferanse klokken 09.00 der det ble bekreftet at Thomas Kind Bendiksen returnerer til Alfheim og skal spille for TIL på utlån fra Molde ut sesongen.

– Vi er veldig fornøyd og har jobbet med dette en stund og vi har hatt en veldig god dialog med Molde i forhold til dette. Det som kanskje har vært dråpen for å få det til å gå igjennom var Thomas sitt ønske om å spille for TIL igjen i høst. Det må vi bare verdsette, at han har et slikt ønske om å spille for vårs klubb, sier sportssjef i TIL, Svein— Morten Johansen.

Steinar Nilsen og Thomas Kind Bendiksen er igjen på samme lag. Foto: Håkon Steinmo

Thomas Kind Bendiksen ser fram til å bidra for TIL igjen.– Jeg er strålende fornøyd med at dette har gått i boks. Som sagt så har jeg hatt et sterkt ønske om å spille for Tromsø igjen. Det var egentlig aldri aktuelt med andre klubber når dialogen ble åpnet med TIL, så jeg er veldig godt fornøyd, sier Thomas Kind Bendiksen til iTromsø.

– Jeg har ikke fått den spilletiden jeg ønsket i Molde og jeg er veldig glad for å komme hjem. Jeg forventer ikke å spasere rett inn på laget. Vi har et sterkere TIL-lag nå enn det jeg forlot i fjor, sier Thomas Kind Bendiksen til iTromsø.

Les også

Kind Bendiksen er på plass i Tromsø

Ønsket av flere

Svein-Morten Johansen bekrefter også at TIL langt ifra var eneste klubben som var interessert i spilleren.

– Thomas har vært ettertraktet av mange klubber i Tippeligaen og andre klubber. Vi hadde en veldig profesjonell avgang med Thomas i fjor da han forlot oss. Det var veldig ryddig, sier Johansen.

Kind Bendiksen som tidligere spilte med nummer 8 på ryggen, skal i høst spille med draktnummer 21. – Han fikk selv velge. En del av numrene var opptatt, så jeg tenke umiddelbart på Roar Christensen, humrer Johansen.

– Og 2012-sesongen til (Thomas) Drage, så det er jeg godt fornøyd med, skyter Kind Bendiksen inn.

Fant ikke rollen

Kind Bendiksen har kun vørt på banen i 214 minutter fordelt på seks kamper for Molde denne sesongen og legger ikke skjul på at manglende spilletid var en naturlig grunn for overgangen.

– Ja, det er jo klart. Spilletiden i Molde burde jo ha vært mer for at jeg skulle ha vært fornøyd nok til å fortsatt være der. Lagkonkurransen der er sunn, men for min egen del oppdaget jeg tidlig i dialog med trenerteamet at vi ikke helt fant kjemien når det kom til spillestil og spillefilosofi. Vi fant ikke en rolle jeg var fornøyd med eller der vi fikk fram mine beste kvaliteter. Derfor har jeg vært klar over en god stund at jeg antakeligvis kom til å spille for en annen klubb fra sommeren av, sier Kind Bendiksen.

Samtidig mener 25-åringen fra Harstad at han har blitt en bedre spiller av å være i Molde.

– Jeg har jobbet hardt på terning og hatt en fin treningshverdag med mange gode spillere. Det er ingen dramatikk eller frustrasjon fra egen side over at jeg har spilt såpass lite, men jeg var klar for nye utfordringer, sier han.

Kind Bendiksen deltok på trening allerede på onsdag og er spilleklar til helgens kamp mot Strømsgodset.

– Ja, det er han, bekrefter Svein-Morten Johansen.

Men i første omgang er det kun snakk om et lån ut sesongen.

– Vi har for så vidt undersøkt alle muligheter, det skal vi innrømme. Men det virker som Molde og Thomas sitt fokus i første omgang først og fremst har vært på høstsesongen, sier Johansen.

Både Johansen og TIL-trener Steinar Nilsen sier «alt kan skje i fotballen» med tanke på neste sesong, men holder fokuset på ut 2015-sesongen i første omgang.

Eksterne investorer

TIL har en presset økonomi og låneavtalen er løst ved hjelp av eksterne investorer.

– Først og fremst vil jeg si at vi har fått til en veldig gunstig avtale, Vi har fått hjelp fra eksterne aktører for å finansiere Thomas sitt låneopphold. TIL-økonomien er ganske stabil sånn sett og vi er veldig glad for at noen bidrar på denne måten. Det har vært nøkkelen for å få det til, sier Johansen.

Styreleder i TIL Holding, Per Aronsen, bekrefter at hele låneoppholdet er løst ved hjelp utenfra.

– Alt som gjelder Thomas sin lønn og det han er lånt for er løst ved hjelp av eksterne midler. TIL har en ramme for sporten som de må jobbe innenfor og det er ikke ramme for å hente inn spillere utenom budsjettet. I dette tilfellet måtte vi hente de pengene utenfor hvis vi skulle få det til. Uten ekstern hjelp hadde vi ikke klart det med hjelp av virksomheter og personer som hjelper til i situasjoner som det her, sier Aronsen.

Lønnen har vært en sentralt tema i overgangen.

– Vi har jobbet med rammene for denne «casen» for å forsøke å få det til. Vi har en del retningslinjer i TIL i forhold til lønn til spillere, som var viktig å ta hensyn til.

Aronsen er fornøyd med at de har klart å innfri ønsket fra sportslig hold om å få inn Kind Bendiksen.

– Det er alltid positivt med nytt blod i andre halvdel av sesongen. Det er sikkert inspirerende og kan skape en ny drive. Det er en spiller vi vet har levert godt for TIL tidligere og som kan bidra til at TIL sikrer plassen. Det er avgjørende for TIL at vi klarer det og Thomas er et ledd i akkurat det, sier styrelederen.

Motivert

Kind Bendiksen legger ikke skjul på at han gleder seg over å spille i TIL igjen. Og bruker allerede ordet «vi» når han omtaler sin arbeidsgiver for høstsesongen, klubben han spilte for i 2012-, 2013— og 2014-sesongen.

– Jeg kjenner trenerteamet og spillegruppen godt og måten TIL ønsker å fremstå på. Det er en fordel at jeg har vært her tidligere, for jeg vet hvilken fotball vi ønsker å spille. Jeg ønsker å bidra på samme måte som jeg har gjort tidligere med å være profesjonell, jobbe hardt og jeg gleder meg til å starte opp, sier Kind Bendiksen, som ikke forventer å gå rett inn på laget.

– Nei, det håper jeg ikke jeg gjør. Det er ingen tvil at vi har en veldig sterk spillergruppe. TIL-laget nå er sterkere enn det TIL-laget jeg forlot, sier han.

Kind Bendiksen håper nå å hjelpe TIL med å berge plassen.

– Det lover veldig godt for det neste halve året. TIl har tatt steg og jeg har også tatt steg som fotballspiller, sier Kind Bendiksen.

– Særdeles fornøyd

TIL-trener Steinar Nilsen sier han er «særdeles fornøyd» med å få Kind Bendiksen tilbake til Tromsø.

– Vi får tilbake en av de beste TIL-spillerne fra fjoråret og det er en spiller som er med å styrke konkurransesituasjonen og som kjenner både klubben og Tippeligaen, sier Nilsen.

– Han er en flott gutt og exiten fra klubben i fjor ble løst på forbilledlig vis og vi har holdt kontakten hele veien. Jeg er selvfølgelig veldig glad for at han velger å bli med oss ut 2015-sesongen, legger Nilsen til.

En permanent overgang har det så langt ikke blitt en løsning omkring.

– Svein-Morten har dialogen med Molde og har gjort en så god jobb som mulig på værende tidspunkt. Vi konsentrerer oss kun om nuet og så får november bli november. Målsettingen til TIL er å berge plassen og spille i Tippeligaen også i 2016, så skal vi sette sammen god tropp for 2016 etter november, så får vi se om det blir med eller uten Thomas Kind, sier Nilsen.

Kind Bendiksen kjenner laget godt og vil ha få problemer med å gli rett inn i laget.

– Thomas kan absolutt være med å konkurrere om en plass på laget allerede til helgen. Det kommer an på hva vi ser på trening, hvordan vi får til vårt spill. Han var med oss i fjor og tok mange steg i sin utvikling da. Men det er tøff konkurranse om plassene i laget. Men med Thomas inn er vi uten tvil blitt bedre rustet til kampene vi nå går i møte, sier TIL-treneren.

Samtidig vil han ikke utelukke flere overganger i sommer.

– En ting er i dag noe annet er i morgen. Jeg kan gjerne si at det ikke skjer noe, men det kan godt være at jeg lyver da. Det er ikke alle ting vi rår over, ting rører seg og skjer i fotballverden. Derfor er det umulig for oss som organisasjon å si om noe skjer eller ikke skjer. Vi er en dynamisk organisasjon, som også ligger i markedet og tar de utfordringene som kommer. Det er heller ikke sagt at vi ikke selger eller henter spillere. Vi er nødt til å leve enda mer dynamisk enn vi har gjort tidligere. Slik har fotballverden blitt og vi er en del av den, sier Steinar Nilsen.

Les også

  1. - Jeg kommer ikke til å rope i media om nye spillere

  2. Kind Bendiksen klar for TIL

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22005056
2Rosenborg21106154
3Vålerenga21104134
4Molde21105324
5Viking210136-33
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Tromsø IL
  3. Molde FK
  4. Thomas Kind Bendiksen