Fotball

Etterlengtet LSK-seier: - Fantastisk

Vant 3-2 mot tabelljumbo Sandefjord — de gulkleddes første trepoenger siden 6. juni.

Lillestrøms Imoh Fred Friday jubler for 3-0-målet under eliteseriekampen mellom Lillestrøm og Sandefjord på Åråsen søndag. Foto: NTB scanpix

Det var en god og lettet stemning i Lillestrøm-garderoben etter 3-2-seieren mot Sandefjord søndag. Det var de gulkleddes første trepoenger siden 2-1-seieren mot Viking 6. juni.

– Helt fantastisk etter fem kamper uten seier. Det var en livsviktig kamp å vinne, sa LSK-trener Rúnar Kristinsson til NTB.

Kampen så ut til å være avgjort allerede etter drøye 30 minutter. Da hadde Frode Kippe, Erling Knudtzon og Fred Friday tegnet seg på scoringslisten.

Sandefjord kom likevel tilbake to ganger. Få minutter før pause var Marius Amundsen uheldig i duell med nysignering Lars Grorud og headet ballen i eget nett.

– Når man leder 3-0 med et par minutter til pause, da skal man holde det inn. Så fort det blir 3-1, får de (Sandefjord) tro på seg selv, sa Kristinsson.

Etter 67 minutter scoret Pål Alexander Kirkevold og ga fornyet håp i Sandefjord-leiren, men hjemmelaget holdt unna for Sandefjords press de siste 20 minuttene.

Kalddusj

Allerede etter tre minutter fikk Frode Kippe gå opp uhindret på et hjørnespark. Sandefjord-keeper Anders Gundersen var på kapteinens avslutning, men maktet kun å forlenge ballen opp i hjørnet.

Sandefjord på sin side har ikke vunnet siden tredje serierunde 19. april.

– Vi blir hardt straffet for feilene vi gjør, og vi gjør mange av dem. Vi kan bare skylde på oss selv, erkjente Sandefjord-sjef Lars Bohinen.

Etter et kvarter kunne Kjell Rune Sellin utlignet, men spissen skled idet han skulle sette ballen i det åpne målet.

Gavmilde

Etter en snau halvtime kunne Erling Knudtzon enkelt bredside inn 2-0 etter godt forarbeid av Stian Ringstad.

Det var Knudtzons åttende scoring denne sesongen.

Fire minutter senere mistet Geir Ludvig Fevang ballen på 20 meter, og Marius Lundemo fant Fred Friday alene med keeper. Han takket for muligheten ved å plassere ballen forbi Gundersen til 3-0. – Det tredje målet kommer ut av ingenting. Vi lager alle målene for Lillestrøm, sa en skuffet Bohinen.

Stor forandring

Med 1-3 og en særdeles svak omgang, så Bohinen seg nødt til å gjøre endringer. Han gikk over fra den vante 3-5-2-formasjonen til å ha fire spillere i bakre ledd. Kevin Larsen og Jean Alassane Mendy kom inn, og spesielt sistnevnte hadde et friskt innhopp.

– Vi legger om og får mer trykk. Vi dominerer den omgangen fullstendig. Vi jobber hardt, men vi må sy sammen to gode omganger i én kamp, sa treneren til laget som ikke har vunnet en kamp i eliteserien siden tredje serierunde.

Sellin, Mendy og Kirkevold hadde alle muligheter til å komme tilbake fra 0-3, men LSK-keeper Arnold Origi holdt «fugla» inne i kampen og sørget for at alle de tre poengene ble igjen på Åråsen. (©NTB)

Les også

Hoseth herjet i hjemmedebuten

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt86112061419
2Molde852121101117
3Kristiansund750275215
4Rosenborg84222013714
5Vålerenga83321412212
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Lillestrøm SK
  3. Sandefjord Fotball