Ny avsløring: - Irriterte United-stjerner konfronterte van Gaal

Velrenommert avis skriver at spillerne føler seg kneblet av sjefens regide treningsopplegg.

MOTGANG: Manchester United har åpnet bedre enn flere av sine rivaler poengmessig, likevel murres det mot manager Louis van Gaal.
  • Odd Inge Aas

To dager før helgens storoppgjør i Premier League mellom Manchester United og Liverpool, kommer det rapporter om at det murres i Old Trafford-klubben.

Natt til torsdag publiserte nemlig The Times en oppsiktsvekkende avsløring på sine nettsider.

Den anerkjente avisen skriver at en gruppe seniorspillere i troppen har konfrontert manager Louis van Gaal med hans «rigide treningsopplegg». Spillerne skal føle seg kneblet i nederlenderens metoder, og skal ha bedt om å få lov til å ta flere selvstendige valg ute på banen.

Møtet skal ha skjedd for flere uker siden. United sto igjen med syv poeng etter de tre første serierundene, men supporterne uttrykte stor misnøye med måten klubben spiller på.

De tre kampene ga bare to mål, og begge gangene var det en motstander som var sist på ballen og sørget for at den gikk i mål.

Bedre ble ikke stemningen etter at forrige serierunde ga 1-2-tap borte for Swansea.

The Times skriver nå at også spillerne skal dele fansens bekymring over det lite underholdende United-spillet.

De mener laget vil få mer ut av de tilgjengelige ressursene om spillerne får mer frihet.

Les også

De Gea-krangelen fortsetter mellom Real Madrid og Manchester United

Lengste trofetørke siden 80-tallet

United har rivaler som Arsenal, Chelsea og Liverpool bak seg på tabellen, men det er allerede blitt en luke på fem poeng opp til byrival City.

Mot slutten av overgangsvinduet valgte også Manchester-klubben å kvitte seg med flere offensive spillere, mens man gikk for unge Anthony Martial fra Monaco da man skulle styrke angrepet.

Tenåringen er regnet som et av Europas største talenter, men selv van Gaal har omtalt prislappen, som kan stige til godt over 700 millioner kroner, som «latterlig».

Han har også antydet at det er hans etterkommer som får nyte godt av ferdighetene til Martial.

Det vil i tilfelle være dårlige nyheter for en supporterskare som under Sir Alex Fergusons ledelse ble godt vant til både målrik fotball og en jevn tilførsel av trofeer.

Med null pokaler under David Moyes og van Gaal er klubben nå inne i sin lengste trofetørke siden 80-tallet.

Nederlenderen skal onsdag kveld ha sagt at det er på grunn av hans treningsmetoder at klubben nå har betydelig færre skader nå enn hva tilfellet var for ett år siden.

En av hans viktigste oppgaver nå blir å ordne forholdet til stjernekeeper David De Gea, som foreløpig ikke har stått for klubben på grunn av såpeoperaen knyttet til hans strandede overgang til Real Madrid.

  • **_Den engelske avisen Daily Mail gikk nylig
Les også

til stormangrep på van Gaal,

og pøste på med negative artikler om United-sjefen._**