To magiske minutter reddet Solskjær

Ole Gunnar Solskjær kan takke keeper David Marshall og nysigneringene for tre livsviktige poeng.

MATCHVINNER: Kenwyne Jones scoret i debuten og skaffet Cardiff tre viktige poeng.

Cardiff 2-1 Norwich

Cardiff hadde nok en elendig start og lå under etter allerede fem minutter mot Norwich, men de kom ut i fantastisk tempo i andre omgang og i løpet av to minutter var kampen snudd etter scoringer av Craig Bellamy og debutant Kenwyne Jones.

Siden flere av de andre bunnlagene også vant, var det en uhyre viktig seier for Cardiff som tok steget bort fra sisteplassen.

— Det er en utrolig viktig seier. Det er bare å se på de andre resultatene. Det understreker hvor mye vi trengte disse tre poengene , sa Solskjær etter kampen ifølge NTB.

SE REAKSJONER ETTER KAMPEN:

Marerittstart

Alexander Tettey var den eneste nordmannen som startet oppgjøret, mens Magnus Wolff Eikrem og Mats Møller Dæhli var på benken for Cardiff. Derfra kunne de se at Cardiff igjen fikk en tøff start. Etter fem minutter rullet Norwich opp på venstrekanten. Martin Olsson slo et lavt innlegg og fant Robert Snodgrass som fra fem meter hadde en enkel jobb med å sette ballen i mål til 1-0. Cardiff klarte ikke å riste av seg sjokket og Norwich fortsatte å presse på, mens Cardiff bare var på sjeldne visitter foran gjestenes mål. Ti minutter ut i kampen slo Craig Noone et herlig innlegg og Jordan Mutch var bare centimetre for å pirke inn utlikningen.

Underholdningverdien sank betraktelig utover i omgangen. Et langskudd fra Bradley Johnson som gikk via en Cardiff-spiller og til corner var det nærmeste noen av lagene kom til en sjanse. Solskjær gjorde grep sju minutter før pause ved å bytte inn Wilfried Zaha, som dermed fikk sin debut etter utlånet fra Manchester United. Driblevingen ga The Bluebirds en offensiv boost, uten at de klarte å sette Paul Ruddy på noen prøver før pause.

— Zaha kom inn og utgjorde forskjellen. Han har fart, kraft og teknikk. Nå må vi bare lære ham å spille i forsvar, sier Solskjær.

Rask snuoperasjon

Det er mulig at Solskjær ga en hårføner i ekte Sir Alex Ferguson-stil i pausen, fordi det tok bare fem minutter før kampen var snudd.Først spilte nevnte Zaha en fin stikker til Craig Bellamy som alene mot keeper nærmest kranglet ballen forbi Ruddy og sørget for en 1-1. Cardiff-fansen hadde knapt nok sluttet å juble før det ble 2-1 minuttet senere. Noone slå inn fra høyre og traff hodet til Kenwyne Jones. Headingen ble blokkert av en forsvarer, men ballen landet i bena på Jones som fra to meter lempet ballen opp i nettaket.

Og nå skedde det virkelig mye i Wales. Johnson hadde fyrt av fra langt hold ved flere anledninger og etter 52 minutter var han nære. Fra 20 meter skrudde han ballen mot mål og David Marshall fikk så vidt dyttet den ut via tverrliggeren.

Noen minutter senere var Jones nære ved å bli tomålsscorer på den heldige måten. Et skudd fra Mutch traff Jones og stolpen reddet en utspilt Ruddy.

Store Norwich-sjanser

Norwich presset naturligvis på for en utlikning mot slutten av kampen og 13 minutter før slutt lå ballen i nettmaskene, men Nathan Redmonds scoring ble korrekt annulert for offside. Like etterpå fiikk de en enorm dobbeltsjanse på en corner. Igjen var det Redmond som skjøt og Marshall vartet opp med en redning av en annen verden. På returen ble ballen slått inn i feltet igjen og Bellamy reddet en heading på strek. Gjestene fulgte opp med flere gode sjanser i sluttminuttene, men Marshall var i det umulige hjørnet.

Og da selv Marshall måtte si seg slått, sto stolpen i veien, slik som på Johnsons heading tre minutter før slutt. Rett før kampen gikk inn i overtiden, trodde Norwich og Gary Hooper at de endelig hadde utliknet etter en heading fra kort hold, men igjen ble scoringen korrekt annulert for offside.

- Vi har en av Premier Leagues beste keepere. Det avgjorde kampen , skrøt Solskjær.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38285594336189
2Arsenal38266688434584
3Manchester United38236958431575
4Newcastle United381914568333571
5Liverpool381910975472867
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League Qualification
  • Nedrykk