Fotball

Hødd-keeperen er friskmeldt til innspurten

Tabellen i 1. divisjon for menn er som en Hitchcock-thriller, her er det mye neglebiting! Kun de to opprykkslagene Sogndal og Brann kan lene seg tilbake i stresslessen og konstatere at jobben er gjort.

Skadefri: Hødd-trener Sindre Eid fryktet at Aslak Falchs ryggskade ville sette ham ut av spille for resten av sesongen. Men Falch nøyde seg med å stå over mot Fredrikstad sist. Søndag er han tilbake mellom stengene når Strømmen kommer på besøk til Høddvoll. En kamp Hødd så avgjort bør vinne om det skal bli play-off. Arkivfoto: Alexander Worren

  • Helge Skuseth
    Helge Skuseth

DIREKTE 13: HØDD-STRØMMEN.

De øvrige 14 klubbene har fortsatt alt å spille for. For ni av dem gjelder det å berge kontrakten, mens de øvrige fem kjemper knallhardt om å havne i playoff. Som til slutt kan gi billett til det forjettede land – eliteserien.

Hødd befinner seg heldigvis i denne femmer-banden, sammen med KBK, Ranheim, Sandnes Ulf og Jerv. Mens søndagens Hødd-motstander Strømmen må se seg over skulderen, strømlingene er ikke på trygg grunn i bunnen.

Mot Fredrikstad sist ble unggutten Ole Monrad Alme kastet inn i Hødd-buret etter at førstekeeper Aslak Falch måtte melde forfall med en trøblete rygg. Alme sto «som en gud» i Fredrikstad, men det er klart at Hødd trener Falchs rutine i det som kan bli en lang høst med opptil flere playoff-kamper i tillegg til de to siste seriekampene. Der Hødd skal avslutte mot Brann i Bergen.

Les også

Her er fotballtoppenes opprykkshilsen til Brann

Friskmeldt

Og nå friskmelder Falch seg.

– Jada, jeg er klar til Strømmen-kampen på Høddvoll søndag! Nå har jeg kjørt tre solide økter denne uka, og kroppen funker bra, forteller han.

Det maksimale for Hødd er å bli nummer tre eller fire på slutt-tabellen, for da får klubben hjemmekamp i første playoff-kamp. Og kanskje også den andre, alt ettersom hvordan det går i den andre playoff-kampen mellom 1. divisjonsklubbene.

– Klart vi håper å bli nr. tre eller fire, men akkurat nå tenker jeg kun på Strømmen-kampen. Vi må slå dem, og vi vet at også de har mye å spille for i bunnstriden. Vi har vært utrolig ustabile i år, både hjemme og borte, men søndag må vi virkelig kline til og ta tre poeng, håper rogalendingen.

Som ikke har kontrakt med Hødd ut over årets sesong.

– Vi er i dialog, men jeg føler at jeg først vil se hvordan denne sesongen ender før jeg bestemmer meg, sier han.

Skadefri

For første gang på flere kamper kan Hødd nå velge blant et stort sett skadefritt og karantenefritt mannskap, så Strømmen skal få det tøft.

Hødd er foran den 29. runden på 6. plass, altså nederste playoff-plass. Men opp til Kristiansund på 3. plass er det kun to poeng. Mens Jerv, som er under playoff nå, kun har ett poeng mindre enn Hødd. Og mye bedre målforskjell.

Hødd må vinne minst én av sine to gjenværende kamper, og da er det best å ordne det alt på søndag! Å vinne i Bergen høres vanskelig ut.

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. Aslak Falch
  3. Hødd