AaFK fikk juling på hjemmebane

Sjansesløseri ble kostbart mot et effektivt Viking

  • Eirik Nesset Hjelvik
AaFK-keeper Andreas Lie (t.v.) måtte slippe fire baller forbi seg mot Viking mandag kveld. Her redder en avslutning fra målscorer Suleiman Abdullahi mens Tero Mäntylä og Michael Barrantes følger med.

AaFK trillet ball i hatt med Viking i åpningen, men sløste med sjansene. Det gjorde ikke Viking som endte opp med å ydmyke Aalesund på det groveste.Til slutt endte det hele 4-0 — etter det som samtidig må sies å være en ganske spesiell fotballkamp på Color Line stadion.

De første 20-25 minuttene var nemlig Aalesund klart best. Hjemmelaget åpnet strålende og rullet opp en rekke flotte angrep. Allerede etter to minutter hadde Michael Barrantes en kjempesjanse, men skuddet fra 12-13 meter gikk til siden. Like etter skar Henrik Bjørdal inn i feltet og fikk avsluttet, men ballen strøk like utenfor.

Også Leke James hadde en god mulighet etter drøye ti minutter, men det massive AaFK-presset resulterte ikke i annet enn brente sjanser.

Fra og med midtvegs av omgangen og utover mistet AaFK litt av trykket og Viking kom omsider med i kampen. Gjestene fikk omsider oftere tak i ballen, og etter 33 minutter fikk de også sin første sjanse. Heldigvis var AaFK-keeper Andreas Lie våken da Suleiman Abdullahi kom seg gjennom.

Like patent var dessverre ikke Lie like før pause. Sakari Mattila slo en håpløs pasning mot Michael Barrantes, som ble snappet av en Viking-spiller. Ballen endte hos nevnte Abdullahi som banket til. Ballen skiftet så vidt retning, men likevel er det nok ingen tvil om at Andreas Lie burde avverget scoringen.

Dermed en tung tur i garderoben for AaFK-spillerne til pause.

Viking-effektivitet

AaFK så ut til å gå aggressivt til verks også etter pause, blant annet på en suser fra Leke James. Men egentlig klarte ikke AaFK å sette inn det samme presset som i førsteomgang.

Viking lå langt mer kompakte, og AaFK slet med å rulle opp de aller største sjansene. Viking forsvarte seg godt - men kom ikke til mange sjanser. I alle fall ikke før i det 70. minutt. Viking kom seg rundt på venstrekanten og slo inn foran mål. Der ventet Veton Berisha som enkelt satte inn 2-0 i det åpne buret.

Bare to minutter senere presset samme mann Tero Mantÿla til å gjøre en håpløs forsvarsfeil som bakerste mann. Berisha snappet ballen, satte fart og satte enkelt inn 3-0. Dermed to-tre magiske minutter sett med Viking-øyne, og kampen var i praksis avgjort.

De siste 20 minuttene ble en ganske kjedelig affære, der begge lag så ut til å skjønne hvem som kom til å stikke av med poengene. Men etter 83 minutter skjedde det endelig litt igjen.

Ydmykelsen komplett

Først kom unggutten Sondre Fet seg til en god sjanse, men Iven Austbø reddet skuddet greit. Deretter gikk Viking rett i angrep. En flott kontring endte hos Jon Dadi Bödvarsson, som skjøt fra skrått hold. Andreas Lie måtte gi retur og islendingen satte enkelt inn 4-0. Dermed var ydmykelsen komplett på Color Line stadion.

Til tross for tapet er AaFK fortsatt på en 12.-plass på tabellen. Likevel er det liten tvil om at formutviklingen ikke er positiv for Trond Fredriksens mannskap. Ett poeng er fasiten på de tre siste kampene.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering