Derfor ble ikke Helland tatt av tidligere

RBK-vingen fortsatte som målgarantist.

«ALLTID» FARLIG: Pål André Helland scoret igjen da RBK tok en meget sterk borteseier mot Steaua.

STEAUA BUCURESTI — ROSENBORG 0-3

BUCURESTI/TRONDHEIM (adressa.no): Til tross for at han har hatt mye bedre dager på jobben, kom Pål André Helland nok en gang på scoringslista for RBK på veien mot seier i Romania.

Farlig når han er dårlig

Nå mener vingen at trenerne ikke "tør" å ta ham av – på tross av svak innsats.

— Det er en av mine styrker – at jeg er farlig selv på en dårlig dag. Jeg er involvert i mål uansett. Derfor turte ikke Kåre og Erik å ta meg av. Da jeg hadde scoret kunne de derimot plukke meg av med en gang, sier han.

Fulgte planen

Selv om RBK tidvis fikk kjørt seg skikkelig før pause, forteller vingen om en trygghet i bunn. En visshet om at kampen forløp som planlagt.

— Vi er et godt lag – og vi var lojale til planen vi la på forhånd. Vi skulle være tålmodige og visste at sjansene ville komme. Vi så i første omgang at det var muligheter, og visste at Steaua etter hvert måtte komme fremover. Da vet vi at vi er effektive på kontringer. Vi kan vel ganske raskt bli enige om at dette var en god bortekamp i Europa. 2-0 er et utrolig bra resultat – og 3-0 er helt fantastisk, gliser han.

Les også

Perfekt utgangspunkt for et litt heldig Rosenborg

Liker pipekonsert

Helland var en av RBK-spillerne som ble "hardest rammet" av hjemmefansens voldsomme pipekonserter. Hver gang han var nær ballen, var det nummeret før øresus. Påfyll av energi, hevder vingen.

— Jeg synes det er godt når bortefansen piper, jeg. Og i dag var pipingen kanskje også fortjent, for det var ingen heidundrende forestilling fra min side før målet. Men målet berger vel børskarakteren, spør han.

— Da vi takket for kampen fikk vi stående ovasjoner fra Rumenerne. Det er veldig fint publikum og hyggelig gest av dem, sier Helland – og leverer følgende dype analyse av veien videre mot gruppespillet i Europaligaen.

— Jeg er ingen astrofysiker, men dersom vi vinner på Lerkendal så går vi videre..