Fotball

Fem ting vi lærte av Aalesund - Tromsø

Sjekk iTromsø sin oppsummering.

Gjermund Åsen.
 • Øyvind Sivertsen
  iTromsø

1) Fortsett med Mikael

Mikael Norø Ingebrigtsen fikk sjansen fra start i Tippeligaen for første gang. Endelig, vil kanskje mange si. 18-åringen har vist i hele oppkjøringen at han er TILs mest spennende unggutt akkurat nå. Mot Aalesund kunne han nesten ikke lagt inn en bedre søknad om å forbli i startelleveren. Mikael skal selvsagt starte kampen mot Stabæk torsdag, og det betyr at spillere som Thomas Drage må ta opp hansken. Stor konkurranse om plassene er gull verdt.

2) Åsens dødelige dødballfot gir uttelling

I løpet av de første kampene har vi sett målscoreren Gjermund Åsen. Trønderen scoret fine mål mot Viking og Lillestrøm, og i tillegg scoret han to mot Stabæk rett før seriestart. I går fikk vi se servitøren Åsen. Han sto for assisten til Ondraseks 2-0-scoring og hadde også flere andre farlige dødballer og fremspill. Blant annet kunne Simen Wangberg og Magnus Andersen scoret etter pasninger fra trønderen. Åsens presise venstrefot blir viktig denne sesongen.

3) Lovende forsvarsspill

Simen Wangberg og Magnar Ødegaard spilte en meget solid kamp i midtforsvaret mot Aalesund. I de første kampene i år har det vært litt variabelt forsvarsspill, men nå fungerte samarbeidet mye bedre. Egentlig starter det helt på topp, via midtbanen og forsvaret til keeper. TIL-kollektivet var prima. Selv om Aalesund hadde mye ballebesittelse, kom de bare til tre store sjanser.

4) Brøt flere barrierer

TIL hadde faktisk ikke vunnet på bortebane i Tippeligaen siden 11. november 2012. Forrige seier i Aalesund kom 12. juli 2008. Nå ble det endelig tre poeng i Jugendbyen. Legg til debutmål av Mikael Norø Ingebrigtsen, Zdenek Ondrasek åpnet årets scoringskonto i Tippeligaen og at TIL holdt nullen for første gang i år. Da ble dette en festlig kveld som gir grunn til optimisme foran de neste kampene.

5) Sjekk blindsonen, Benny

Bakerst spilte Benny Lekström en solid kamp. Han hadde en rekke gode inngripener og fikk en velfortjent syver på iTromsøs spillerbørs. Men det var et par situasjoner vi satt med hjertet i halsen i 2. omgang. Den ene gangen var da han fikk et tilbakespill og fintet vekk (!) en Aalesund-spiller før han fikk ballen unna. Den andre gangen da ”Mos” kom i blindsonen og stjal ballen da keeperen skulle stusse den i bakken. Heldigvis rettet svensken det opp med en glimrende redning. Men sjekk blindsonen neste gang, Benny!

Les også

 1. TIL-treneren: - Hver kamp er en cupfinale

 2. Nå er AaFK-flaggene på halv stang i Ålesund

 3. En berg- og dalbane i følelser

 4. Bygutten som er gull verdt for TIL

Eliteserien

SVUTMP
1Bodoe/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Aalesunds FK
 3. Tromsø IL
 4. Gjermund Åsen