Fotball

Alsaker: - En ny flekk på Gerrards rulleblad

I fjor rotet han bort seriegullet. I år kan Steven Gerrards røde kort koste Liverpool Champions League-deltakelse.

NEDTURENE: I april i fjor skled Steven Gerrard i den viktige kampen mot Chelsea (t.h.). Søndag gjorde han en ny skjebnesvanger feil.
 • Sindre Trygsland

Liverpool-Manchester United 1-2

— Avgjørelsen var riktig. Jeg har sviktet lagkameratene mine og supporterne. Jeg tar fullt ansvar, sier en tydelig skuffet Gerrard i et Sky Sports-intervju etter kampen.

Søndagens utvisning var Liverpool-kapteinens andre skjebnesvangre øyeblikk på under ett år.

27. april 2014: Steven Gerrard sklir og forærer ballen til Chelsea-spiss Demba Ba, som scorer. Liverpool roter bort det som så ut til å bli dere første Premier League-tittel.

22. mars 2015: Kapteinen byttes inn til pause, men blir utvist bare 39 sekunder senere i nøkkelduellen mellom Liverpool og United i kampen om topp fire i serien. Selv om laget lå under da Gerrard ble byttet inn, gjorde det røde kortet jobben ekstra vanskelig.

Les også

- Hadde ikke Gerrard feilet, hadde vi ikke tapt

— Gerrard vil jo gjerne bli husket for den har vært. Nå er han i ferd med å bli marginalisert i sin siste sesong, og det er jo ikke den avskjeden han ønsker, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker, som selv kommenterte søndagens oppgjør på Anfield.

Liverpool-kapteinen ble vist det røde kortet etter å ha stemplet Uniteds Ander Herrera bare 33 sekunder etter at han ble byttet inn. Seks sekunder senere ble han sendt i dusjen av dommer Martin Atkinson.

— Totalt unødvendig. Så mye mer er det ikke nødvendig å si. Istedenfor å snu kampen til Liverpools fordel, gjør han det for United, sier formann i Liverpools supporterklubb, Pål Christian Møller.

Tar ansvar etter utvisningen

Til sommeren forlater Liverpool-kapteinen klubben han har spilt i siden 1998. Los Angeles Galaxy er neste stoppested for den tidligere England-kapteinen.

Øyvind Alsaker kaller Gerrards utvisning for et øyeblikks galskap, men mener det blir feil å stemple 34-åringen som syndebukk hvis Liverpools topp fire-drøm skulle bli knust.

TV 2s fotballkommentator, Øyvind Alsaker.

— Liverpool er for dårlige før pause til at han skal kalles syndebukk, men det er klart han vil bli husket for det. Det blir en ny flekk på Gerrards rulleblad i Liverpool, sier Alsaker.Søndagens utvisning var Liverpool-veteranens fjerde røde kort i klubben. To mot Manchester United og to mot byrival Everton.

— Det er en skam for Steven. Dette var hans siste engelske «el Clásico», sier tidligere Liverpool-spiller Phil Thompson i et intervju på TV 2. TV 2-kommentator Alsaker tror likevel det er mulig for Gerrard å reise seg og redde sesongen for Liverpool.

— Skulle han slå tilbake og vinne trofé på bursdagen så er alt glemt, sier Alsaker og sikter til FA-cupfinalen som spilles 30. mai. Liverpool er i kvartfinalen i turneringen og skal møte Blackburn i omkamp.

Håpet ute ved tap

To scoringer av Juan Mata, der den andre var av den akrobatiske sorten, sørget for at Manchester United får et etterlengtet pusterom ned til Liverpool på femteplass. Daniel Sturridge redusering kunne ikke forhindre at laget tapte sin første kamp siden desember, også da mot de røde djevlene.

— Vi kom hit til en vanskelig kamp og gjorde det veldig bra, sier tomålsscorer Mata i et intervju vist på TV 2. Med null poeng i hatoppgjøret, er Liverpool fem poeng bak den viktige fjerdeplassen. Neste serierunde reiser laget til Emirates for å møte formsterke Arsenal. I samme runde tar Manchester United imot bunnlaget Aston Villa på Old Trafford.

— Manchester United har en fordel nå. Liverpool må svare, sier Phil Thompson.

Med tap på Emirates kan luken opp til Champions League-plass bli på åtte poeng for laget fra Merseyside.

— Det er klart den kampen er viktig. Liverpool har ikke råd til å tape der, sier Pål Christian Møller.

Arsenal står med fem strake seire i Premier League og blir en hard nøtt å knekke for Brendan Rodgers og Liverpool.

— Taper de der så tror jeg det er over. Da blir avstanden for stor rent mentalt, selv om konkurrentene har mange vanskelig kamper, sier Øyvind Alsaker.

Les også

 1. Carragher om Gerrard-utvisningen: - Et øyeblikks galskap

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38296399267393
2Liverpool38288294266892
3Chelsea382111676334374
4Tottenham Hotspur382251169402971
5Arsenal382231361481369
 • Champions League
 • Europaliga
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Steven Gerrard
 3. Premier League
 4. Liverpool FC
 5. Manchester United