Van Gaal frustrert etter uavgjort

Manchester Uniteds klarte ikke å slå Aston Villa med én mann mer på banen.

Radamel Falcao jubler hemningsløst etter sin utligning på Villa Park.

ASTON VILLA — MANCHESTER UNITED 1-1

Manchester United har ikke spillemessig vært på topp den siste tiden. Likevel har laget vunnet sine seks siste seriekamper, og dermed starten jakten på topplagene Chelsea og Manchester City. Men borte mot Aston Villa var ikke en etterlengtet Falcao-scoring nok til å sikre en ny seier.

Etter kampen var Manchester United-manager Louis van Gaal frustrert.

– Vi var det beste laget, men vant likevel ikke. Vi var ikke aggressive nok i første omgang, sa nederlenderen da han skulle oppsummere oppgjøret på Villa Park.

– Hvis du ønsker å være med i tittelkampen, må kamper som denne vinnes. I annen omgang var vi ikke kreative nok, tilføyde han.

Klassescoring

Etter 18 minutter sendte Christian Benteke vertene i ledelsen. Et frispark landet hos belgieren på bakre stolpe. Forsvarer Johnny Evans kom aldri nær nok til å blokkere, og etter et par skuddfinter skrudde Benteke ballen utagbart opp i krysset bak David de Gea.

Like etter pause var Benteke nær ved å doble ledelsen. Kraftspissen raget høyest på et hjørnespark, og fikk til en god heading. Men De Gea, som har vært hyllet for sine keeperprestasjoner den siste tiden, leverte en reaksjonsredning av høy klasse.

Endelig for Falcao

For gjestene var den første omgangen av den lett forglemmelige sjansen. Den største muligheten hadde Robin van Persie med en noe halvhjertet volley fra skrått hold. Fem minutter etter pause fikk samme mann en hakket bedre mulighet, men Villa-keeper Brad Guzan kom seirende ut av duellen. Burvokteren var også stødig da Juan Mata forsøkte et lavt skudd like etter.

Innlånte Radamel Falcao har langt fra vært en suksess for United så langt. Kun én scoring har det blitt. Men etter 53 minutter doblet han det antallet. Ashley Young, som var god for United, dro seg fri på sin venstrekant. Innlegget seilte over to forsvarere før det traff Falcao, som headet ballen kontant i mål.

– Det var en strålende scoring. Jeg er glad på hans vegne, sa van Gaal om colombianerens fulltreffer.

Den ekstatiske målfeiringen med bortefansen viste hvor mye scoringen betydde for spissen. Og bare ett minutt senere kunne han ha scoret igjen. Et lavt innlegg bakfra traff en noe uoppmerksom Falcao i leggen og forsvant unna. Det så nesten ut til at han ikke var helt klar over hvor stor sjansen var, der han stod få meter fra mål.

Diskuterbar utvisning

Young var heller ikke ferdig med å spille en hovedrolle mot sin tidligere klubb. For etter 65 minutters spill gikk han i bakken etter en duell med Gabriel Agbonlahor. Villa-spissen jaget en lang ball, men endte med å sparke ned Young uten å treffe ballen.

Gabriel Agbonlahor måtte gå av banen med rødt kort.

Det var neppe noe Agbonlahor forsøkte på. Men dommer Lee Mason dro likevel opp det røde kortet etter sammenstøtet, slik at vertene måtte avslutte med ti mann.Som ventet satte United inn et kraftig press i jakten på seiersmålet mot slutten. Men til tross for flere nestenmuligheter måtte laget nøye seg med Falcaos ene scoring denne desemberkvelden.

Dermed stoppet også seiersrekken på seks kamper for United, som i det hektiske juleprogrammet skal møte Newcastle, Tottenham og Stoke.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal28223366264069
2Manchester City27194467254261
3Manchester United2615564135650
4Tottenham Hotspur28154952401249
5Newcastle United261211339192047
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League
  • Nedrykk