Platini-utspill vekker oppsikt: Hevder de «trikset» med fotball-VM

Michel Platini (62) påstar at arrangøren tok grep så Frankrike og Brasil skulle møtes i finalen.

Michel Platini kommer med oppsiktsvekkende utspill om VM i 1998.

– Da vi organiserte kampoppsettet, gjorde vi et lite triks. Hvis vi (Frankrike) kom først i puljen, og Brasil gjorde det samme, kunne vi ikke møtes før i finalen, sier Platini til den franske radiokanalen France Bleu.

Utspillet om VM i 1998 er gjengitt i en rekke medier, som blant annet Sky Sports, Daily Mail og svenske Aftonbladet.

Platini var selv med i arrangementsledelsen. «Trikset» han sikter til, skal være at de bevisst sørget for at stornasjonene Frankrike og Brasil tidligst kunne møtes i en finale dersom de vant hver sin gruppe.

– Det var en drømmefinale for alle. Tror du ikke alle andre gjorde det da de arrangerte VM, spør fotballegenden.

Zinédine Zidane var finalens store spiller. Han scoret to mål og sørget for fransk VM-gull.

Det var nettopp de to landene som endte opp med å kjempe om gullet, og hjemmenasjon Frankrike vant 3–0 etter scoringer av Zinédine Zidane (2) og Emmanuel Petit.

Påstanden til Platini vekker oppsikt. Flere reagerer i sosiale medier.

Fotballskribent Jonathan Wilson forstår ikke utspillet til Platini. Han mener det er vanlig praksis at vertsnasjon og regjerende mester ikke kan møtes før i en eventuell finale, dersom de vinner sine gruppespill.

Platini selv er en legende i fransk- og europeisk fotball etter en fantastisk karrière. Han har vunnet en rekke titler, og ble kåret til verdens beste spiller tre år på rad.

Han var også UEFA-president etter karrieren, men ble utestengt etter det som skal ha vært en ulovlig overføring av penger fra daværende FIFA-president Sepp Blatter.