Fotball

Klepp med kafé-stunt til La Manga: – Skal på toppen i år

Målet med å samle inn 50 000 kroner for treningsleir er nådd. Dermed skal fjorårets rekordsesong forbedres.

Tameka Butt (t.v.) ble fjorårets toppscorer for laget fra Jæren. Her jubler hun sammen med lagvenninne Hege Hansen (med ryggen til) og Karoline Tjessem Surdal etter en tidlig scoring i 2–0 seieren over Medkila på hjemmebane.
  • Anders Boine Verstad
    Anders Boine Verstad

– Det blir veldig kjekt. 2017 var et mellomår, i 2018 skal vi stå frem og gå helt til toppen, sier kaptein Tuva Hansen til Aftenbladet.

Siden i høst har laget hatt en innsamlingsaksjon gående. Målet ble satt til 50 000 kroner. Både enkeltpersoner og bedrifter har bidratt. Tilsammen har 69 bidrag kommet inn, og i skrivende stund har beløpet rundet 51 000 kroner.

– Vi nådde målet tirsdag morgen. Med støtten fra NFF i tillegg får vi nå sendt hele troppen på treningsleir, sier Klepp-trener Olli Harder.

Les også

Klepp har forsterket laget og sikter mot medalje: – Det ser lovende ut

Kafé-stunt godt mottatt

Dersom man velger å støtte laget kan man i retur blant annet kjøpe seg til en kafé-date med to valgfrie spillere, PT-time med spiller Lena Soleng Hansen eller sitte på med spillerbussen til en bortekamp.

– Stuntet med kafé-daten tok gruppen veldig godt imot. Eneste betingelsen som vi satte var at det måtte være to stykker samtidig på stevnemøtet, sier en lattermild Hansen.

Les også

Landslagsprofil langer ut mot nedlatende holdninger:–Forakter alle som ikke viser jentene respekt

Oppladningen til årets sesong startet for tre uker siden. Med første toppseriekamp 24. mars gjelder det å komme godt i gang etter vinterdvalen. Treningsleiren starter 10. mars på La Manga, og jentene blir værende på den spanske halvøyen i én uke.

– Jentene gleder seg veldig og jeg tror det blir deilig å komme seg bort fra treningsrutinene her på Klepp, sier trener Harder.

Trener og newzealender Olli Harder er som alltid ivrig på sidelinjen. Her fra fjorårets hjemmekamp mot Sandviken hvor det til slutt endte uavgjort.

To nysigneringer

Fjorårets sesong ble en gedigen opptur for jentene i de grønne traktortrøyene da de endte på en sterk fjerdeplass, 19 poeng bak serievinner Lillestrøm. Med sin beste plassering på 18 år håper de nå at fremgangen skal fortsette.

Les også

Norsk Tipping sørger for nye millioner til norsk kvinnefotball

Før årets sesong er to nysigneringer gjort. Keeper Lindsey Burke Harris og midtstopper McKenzie Berryhill er årets nye friske pust fra Amerika.

Samtidig har også to spillere gått ut døren på Klepp Stadion. Midtbanespilleren Maria Hiim har tatt overgang til Røa, mens keeper Oda Maria Hove Bogstad er på utlån til Lyn.

– Vi prøver å få opp egne spillere, men de trenger fortsatt litt tid for å komme på A-laget. Dermed er vi fortsatt på utkikk etter spillere fra utlandet, sier trener Harder.

Les mer om

  1. Fotball
  2. Klepp IL
  3. Klepp
  4. Kvinnefotball