Disse fem imponerer i Premier League, mens disse fem skuffer

ANALYSE: Den enkleste konklusjonen på årets utgave av Premier League så langt er at den er stabilt ustabil.

Claudio Ranieri og Mesut Özil (t.v) kan smile etter en god sesongstart. Louis van Gaal og Wayne Rooney derimot bør være mer bekymret for egen form.

Med unntak av imponerende sterke Leicester ser det mest ut som en sketsj fra «KLM», der lagene gjør sitt ytterste for å unngå å vinne tittelen. Noen har imidlertid imponert eller skuffet mer enn andre. Her er våre utvalgte.

Les også

Chelsea-profil tror sesongen kan reddes

Fem som imponerer

1. Claudio Ranieri

Italienerens magi med Leicester er også et tungt argument i en hverdag der mange klubber lenge har ansatt unge, uerfarne managere rett fra spillerkarriere. 64 åringen har en imponerende CV og har ledet flere av verdens største klubber. Han beviser at fagkunnskap og livserfaring veldig sjelden kan erstattes fullt ut.

2. Odion Ighalo

Odion Ighalo har herjet i Premier League denne sesongen.

Cesena, Granada og Lyn. Når det er dine tidligere klubber gir det neppe kø av folk som vil spille på deg som toppscorer i en av verdens største ligaer. Det kan faktisk skje. Nigerianeren har imponert alle, og har med sine 13 scoringer kun Jamie Vardy foran seg på toppscorerlisten. Både han og Watford har bevist at steget fra nest øverste til øverste nivå ikke trenger å være bratt hvis evnen til læring er stor.

Les også

Arsenal-kollapsen forundrer ekspertene: - Det er merkelig

3. Mesut Özil

Arsenal og tyskeren er på mange måter skapt for hverandre. Arsène Wenger gir tyskeren lov til å spille akkurat den type fotball han er best til. 27 åringen har svart med å ha 15 målgivende pasninger så langt. Medspillerne beskriver ham greit: Det er bare å starte, så vet vi at Özil nøyaktig når, hvor og hvordan han skal finne deg med en pasning. Den viktigste spilleren i laget som, tross alt, ser ut som en sannsynlig ligavinner.

4. Alan Pardew

DRØMMESTART: Alan Pardew har gjort sakene godt i London-klubben.

Manageren til Crystal Palace har opplevd mange opp— og nedturer i løpet av et langt liv som manager. Han er etter hvert også en stadig mer sjelden vare, en engelsk manager i Englands øverste divisjon. Der ni av de ti øverste klubbene på tabellen ledes av utenlandske managere, har 54 åringen ledet Palace med meget stødig hånd til en imponerende femteplass så langt. 5. Jack Butland

Englands landslag er preget av mange jevne spillere og stor kamp om plassene i de fleste posisjoner. Keeperplassen har likevel lenge vært ansett som «sementert». Der skal Joe Hart stå. Eller skal han det? 22 år unge Butlands spill denne sesongen har garantert gitt manager Roy Hodgson hodebry av det positive slaget også når han skal velge «Englands nummer en».

Fem som skuffer

1. José Mourinho

ADJØ! José Mourinhos andre periode var Chelsea over.

Da han kom til klubben første gang omtalte han seg selv som «The Special One». Da han kom til samme klubb for andre gang foran sesongen i fjor hevdet han at han var «The Happy One». Han forlot samme klubb rett før jul som «The Disappointing One». Diskusjonen om hvorvidt han og laget har skuffet denne sesongen blir nemlig særdeles kort. 2. Louis van Gaal

Å gjette at nederlenderen slår følge med Mourinho på listen over managere som er blitt sparket denne sesongen, gir deg neppe status som klarsynt. Paradokset er at sjansen for at han kan bli erstattet av nettopp Mourinho er betydelig. 64 åringen får dårlige resultater, spiller en fotball de aller fleste supportere misliker og opptrer ofte med en arroganse som skaffer ham få venner.

Les også

Gamle storspillere støtter Giggs som United-manager

3. Wayne Rooney

Når klubben hans aller mest trenger en kaptein som leder og en spiss som scorer, burde Rooney vært begge deler. Fattige to scoringer og et kroppsspråk som tidvis har virket resignert og uinteressert har imidlertid vært den tidligere fryktede spissens bidrag til en miserabel sesong.

4. Vincent Kompany

SKADET: Manchester City-kaptein Vincent Kompany blir byttet ut igjen like etter at han ble byttet inn.

Det er ikke prestasjonene på banen som gjør at belgieren havner på denne listen. Det er snarere det at han litt for sjelden er der, altså på banen. Så langt har han kun bidratt i nøyaktig halvparten av kampene. I siste kamp gjorde han comeback etter skade. Det varte i noen få minutter før han haltet ut med en ny. 5. Aston Villa

Villa er fortsatt blant landets største klubber med en svært suksessrik historie fra ulike epoker. Nå er det imidlertid krise. Full krise. En — EN- seier på de første 18 rundene er så svakt at det fjerner alt håp om å fornye kontrakten. Varsellampen burde ringt. De slet i fjor og greide seg så vidt. Da de solgte et par av sine beste spillere i sommer, undertegnet de samtidig en «nedrykkskontrakt» med seg selv.

Aftenpodden Sport julespesial: Dette er årets bajas og årets ufyselige utøver