Fotball

Her er Molde-Diouf centimetere unna å ødelegge kvelden for gamleklubben United

Dramatikk da Manchester United tok sin fjerde strake seier.

Her redder David de Gea en heading fra Mame Biram Diouf på overtid.
  • Nicholas Bergh
    Nicholas Bergh
    Journalist

Tirsdag fikk United overstått det første av seks desemberoppgjør. Det endte med 2-1-seier over Stoke, Uniteds fjerde strake seier i Premier League.

United dominerte kampen i lange perioder, men det var likevel et lite julemirakel at Stoke ikke fikk med seg poeng.

To ganger på overtid reddet nemlig United på streken. Begge ganger var det tidligere United— og Molde-spiller Mame Biram Diouf som var nære på for Stoke.

Stoke-manager Mark Hughes var svært skuffet over at hans lag ikke fikk med seg poeng fra Old Trafford.

Først stoppet David de Gea en Diouf-heading med en feberredning. Minuttet etter spratt en retur ned i føttene til Diouf et par meter fra mål. Senegaleseren brant til, men på streken sto Ashley Young og avverget poengtap for United.— Vi er virkelig skuffet over å ikke ta med oss noe fra kampen. Vi var en hårsbredd fra å få en utligning, og det er sånn det går for oss for øyeblikket, sier Stoke-manager Mark Hughes ifølge BBC, vel vitende om at hans lag nå har tapt tre strake kamper.

Van Gaal gleder seg til julefest

Louis van Gaal innrømmet at laget hans gjorde det unødvendig spennende på slutten.

— De siste øyeblikkene var ikke nødvendige, men sånn er det alltid. Vi slet mot slutten i Premier League - det er vanlig, sier van Gaal.

— Jeg er fornøyd med resultatet. I morgen har vi en julefest og det er viktig at vi kan nyte det, legger van Gaal til.

Diouf sto stille og ristet på hodet en stund etter kampslutt. Det virket som han knapt kunne tro at han ikke hadde scoret på sin gamle hjemmebane.

Dermed fortsetter Stokes marerittaktige statistikk på Old Trafford. Stoke har nå tapt sine 12 siste bortekamper mot Manchester United i alle turneringer.

Stoke har ikke vunnet på Old Trafford siden desember 1980. ## Nye Stoke

Da lagene gikk til pause så det ut som at den rekken ville ende. Da hadde nemlig Stoke-utlignet Marouane Fellainis ledermål med et kontant Steven N'Zonzi-skudd.

Uniteds vinnermål skulle imidlertid komme, da Stoke, som er verdens høyeste fotballag, forsvarte et Juan Mata-frispark på svært tafatt vis.

Marouane Fellaini feirer 1-0-målet.

Det er ikke bare på defensive dødballer Stoke brøt med sine tradisjoner tirsdag kveld. I stedet for de langpasningene klubben satset på under Tony Pulis' ledelse (2002-2005 og 2006-2013), prøvde klubben gang på gang å spille seg ut fra forsvaret — med til tider dramatiske konsekvenser.

Wilson misbrukte sjanse

Stoke har vært gjennom en omfattende endring i spillestil siden den tidligere Manchester United-spilleren Mark Hughes overtok som manager i mai 2013. Det er Barcelona-produktet Bojan Krkic en eksponent for, og det var nettopp Krkic sitt fotarbeid som skapte ubalanse i United-forsvaret før Stokes utligning.

Utover i andre omgang skulle imidlertid United feste grepet, og spesielt 1995-modellen James Wilson burde ha scoret, da han kom alene med Begovic med 20 minutter igjen å spille. Wilson fikk sjansen fra start fordi Wayne Rooney pådro seg en skade i forkant av kampen.

Begge lagene er i aksjon på ny lørdag. Stoke tar i mot Arsenal, mens Manchester United møter Southampton, laget som ligger en plass foran dem på tabellen på en tredjeplass.

Les også

  1. Julekampene gjør United-sjefen oppgitt

  2. Di María skadet da United vant

  3. Nyland kobles til United: - Smigrende hvis det stemmer

Les mer om

  1. Engelsk fotball