Norge U21 fikk bank i EM-kvaliken

Norges U21-landslag i fotball er på etterskudd i EM-kvalifiseringen. Tirsdag fikk de en leksjon av Nederland.

Aron Dønnum og Norge tapte 0-3 mot Nederland tirsdag.

NORGE - NEDERLAND 0–4

Kampen på Marienlyst i Drammen endte med 0-4-tap. To mål av Rick Van Drongelen samt scoringer av Calvin Stengs og Dani De Wit sørget for at Nederland er i god EM-rute.

Norge spilte 1-1 borte mot Hviterussland fredag, og med tirsdagens hjemmetap er laget på etterskudd i kvalifiseringen. Mannskapet til Leif Gunnar Smerud har fire poeng på tre kamper, mens gruppeleder Nederland har ni.

Avstanden opp til Portugal på andreplass er riktignok bare to poeng for Norge. Gruppevinnerne og den beste toeren går direkte til EM i 2021. De øvrige toerlagene spiller omspill.

– Vi tapte mot et bedre lag. Så ærlige må vi være. Jeg synes vi klarte å gjøre det spennende en stund. Så måtte vi framover og prøve, og de fikk det de trengte å boltre seg i, og da ser man at de er et bedre fotballag, oppsummerte Norge-trener Leif Gunnar Smerud til Eurosport.

Norge hadde ikke tapt hjemme på Marienlyst siden 2015. Tirsdag røk rekken ettertrykkelig, uten at landslagssjefen stresset nevneverdig.

– Vi har opplevd dette før, ganske tidlig i bygging av nye generasjoner. Vi har gått på en smell her og der. Vi har pleid å reise oss og har lært av det. Resultatet er kjipt, og det er dumt å få det i en kvalifiseringskamp hjemme, men sånn er det, sa Smerud.

Les også

Bohinen reddet poeng for Norge U21: – Utrolig at vi ikke vinner

Ola Brynhildsen og Norge fikk en tøff kamp mot Nederland i Drammen. Her er Stabæk-spilleren i duell med Nederlands Rick van Drongelen.

Nesten drømmestart

Norge kunne fått en drømmestart på Marienlyst. Fire minutter var spilt da hjemmelaget fikk kampens første mulighet, og den var stor. Etter mye fram og tilbake kom Hugo Vetlesen igjennom, men bommet med avslutningen. Ballen endte deretter hos Stabæk-kompis Ola Brynhildsen, men heller ikke han klarte å score.

Gjestene tok over utover i omgangen. Etter 26 minutter var Nederland nær ved å ta ledelsen. De fikk flere gode sjanser i samme situasjon, men etter gode blokkeringer fikk Norge til slutt avverget.

Tre minutter senere lå ballen likevel i nettet. Rick van Drongelen styrte et frispark i mål, og gjestene tok en fortjent ledelse.

Les også

Det kan bli koselig med 30.000 barn på Norge-kamp i kveld. Årsaken er imidlertid uhyggelig.

Nederland-scoringer

Fire minutter etter pause ble det enda tyngre for Norge da Nederland doblet ledelsen på et nydelig skudd. Calvin Stengs fikk skyte, og ballen gikk i mål via tverrliggeren.

Gjestene fortsatte å kjøre, og før timen var spilt fikk de en god mulighet til å øke ledelsen. Myron Boadu fikk skutt fra cirka fem meter, men ballen gikk utenfor.

Norge kom seg bedre med i kampen etter hvert, men etter halvspilt andre omgang måtte Kristoffer Klaesson plukke nok en ball ut av nettet. Et innlegg endte hos Dani de Wit som sikkert satte ballen i mål.

To minutter før slutt trodde Kristian Thorstvedt at han hadde pyntet på resultatet for Norge. Han trillet ballen i nettet, men scoringen ble feilaktig annullert for offside.

I stedet fastsatte van Drongelen sluttresultatet til 4-0.

I november fortsetter kvalifiseringen for Norge. Da venter bortekamp mot Kypros og en svært viktig hjemmekamp mot Portugal.

Kampfakta:

Norge – Nederland 0-4 (0-1)

Marienlyst, 1100 tilskuere

Mål: 0-1 Rick van Drongelen (29), 0-2 Calvin Stengs (47), 0-3 Dani de Wit (67), 0-4 van Drongelen (90).

Dommer: Marco Di Bello, Italia.

Gule kort: Tobias Heintz, Håkon Evjen, Aron Dønnum, Norge, Teun Koopmeiners, Nederland.

Norge (3-5-2): Kristoffer Klaesson – Ulrik Fredriksen, Leo Østigård (Gaute Vetti fra 84), Tord Salte (Aron Dønnum fra 55) – Tobias Heintz, Hugo Vetlesen (Johan Hove fra 72), Emil Bohinen, Fredrik Bjørkan, Birk Risa – Håkon Evjen, (Dennis Johnsen fra 55), Ola Brynhildsen (Kristian Thorstvedt fra 72).