Fotball

Høie med klar beskjed: – Åpner ikke for voksne i breddeidretten

Smittesituasjonen gjør at man ikke åpner for kamper og konkurranser for voksne i breddeidretten fra 1. september.

Helseminister Bent Høie skuffet nok mange breddeidrettsutøvere da han holdt pressekonferanse fredag.
  • Håkon Østmoe Brandsnes
    Aftenposten

Det bekrefter helseminister Bent Høie (H) under fredagens pressekonferanse.

– Gjenåpningen av samfunnet skulle fortsette på sensommeren og høsten dersom smittesituasjonen gjorde det mulig. Det gjør den ikke, sier Høie.

– Vi er nødt til å bremse for å beholde kontrollen. Det betyr at vi beholder grensen på 200 personer på arrangementer, ikke 500 personer fra 1. september. Vi åpner ikke for kamper og konkurranser i breddeidretten for voksne fra 1. september, utdyper han.

  • SETT DENNE? Suksesstreneren ut mot myndighetenes håndtering av breddefotballen: – De har dratt det for langt

– Mange vil bli skuffet og sinte

Det lempes heller ikke på kravet om minst én meters avstand i kino- og konferansesaler.

– Jeg vet at mange i kultur-, idrett- og næringsliv har ventet og håpet på dette. Jeg vet at mange kommer til å bli skuffet og sinte. Det forstår jeg godt, men vi kan ikke ta sjansen på å miste kontrollen, sier Høie.

Norges Fotballforbund (NFF) skal i et møte med regjeringen mandag diskutere åpningen av breddefotballen for de over 20 år. NFF håper at seniorene i bredden kan få tillatelse til å drive kontakttrening.

– Vi er selvfølgelig skuffet over at det ikke blir kamper for seniorene fra begynnelsen av september. Vi ser frem til å få en mer detaljert begrunnelse og betraktninger på bildet fremover på mandag, sier Alf Hansen, direktør for utvikling i NFF.

Håpet er at møtet kan gi mer forutsigbarhet rundt veien videre. Samtidig understreker han at de har forståelse for at det er regjeringens vurdering av smittesituasjonen som avgjør.

– Klubbene våre vil ha datoer. Mange er opprørt og forstår ikke begrunnelsene, så det er viktig for oss å kunne gi gode svar ut i organisasjonen vår, sier Hansen.

Krevende for mange

Det har vært mye frustrasjon i breddeidretten gjennom sommeren. Mange har reagert på at det ikke er blitt åpnet for kontakttrening og kamper for voksne breddespillere.

Idrettspresident Berit Kjøll sier at fredagens beskjed er vanskelig for breddeidretten, men at hun har forståelse for at myndighetene ikke letter mer på koronarestriksjonene slik situasjonen er nå.

– Dette påminner oss om den sårbare og alvorlige situasjonen vi alle opplever. Beslutningen er likevel krevende for mange av våre kontaktidretter og voksne breddeidrettsutøvere som ikke får komme i gang med normal aktivitet, sier hun i en pressemelding.

– Vi ser frem til møtet på mandag for en god og konstruktiv dialog med myndighetene rundt videre igangsettelse av trening og dernest trygge konkurranseformer for breddekontaktidretten når situasjonen tillater dette, legger Kjøll til.

Les mer om

  1. Breddeidrett
  2. Breddefotball