Sjansesløseri legger press på Molde. Må score i Serbia for å holde liv i europadrømmen.

Molde fant aldri nettmaskene mot Cukaricki i europaligakvalifiseringen. Dermed må moldenserne score i borteoppgjøret for å avansere.

Ohi Omoijuanfo hadde en rekke store muligheter da Molde møtte Cukaricki i andre kvalifiseringsrunde i europaligaen, men første oppgjør endte 0-0. Returoppgjøret spilles kommende uke i Serbia.
  • NTB

MOLDE - CUKARICKI 0–0

Det var knapt utrolig at Molde gikk målløse av eget kunstgress torsdag kveld. Blåtrøyene dominerte første omgang til de grader, men Cukaricki-keeper Nemanja Belic lot seg ikke overliste.

Heller ikke Molde-keeper Alex Craninx ville slippe inn mål da gjestene begynte å produsere store muligheter etter pause. Sjansesløseri i begge retning gjorde at det på mange måter ble målvaktenes kamp, og dermed endte det 0-0.

Resultatet skal Molde vært minst fornøyd med. Erling Moes menn hadde en rekke muligheter som burde resultert i mer enn keeperredninger. Kommende torsdag venter et tøft returoppgjør i Serbia.

– Jeg synes vi fikk bevist at vi er et ganske mye bedre lag, men så klart, det blir tøft. Vi får få et bortemål og legge press på dem Vi er gode å forsvare oss, så vi skal takle det også, vi. Men det blir en ekstra tøff utfordring. Det er ikke noen tvil om det, sa Vegard Forren til TV 2 etter kampen.

Vinneren møter greske Aris Thessaloniki eller AEL Limassol fra Kypros i neste runde.

Magnus Wolff Eikrem satte bortelaget på prøve, men i likhet med lagkameratene klarte han ikke å score.

Sjansesløseri

Molde tok raskt grep om kamp, og Ohi Omoijuanfo var tidlig frempå med et par halvfarlige avslutninger. Utover omgangen produserte moldenserne sjanser på løpende bånd, og det var smått utrolig at lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Leke James hadde omgangen største mulighet da han enkelt kunne bredside ballen i mål fra kort hold på en blokkeringsretur. Istedenfor presterte nigerianeren å avslutte rett på keeper.

Like etterpå var samme mann en tåspiss unna å pirke inn kampens første mål på et smart innlegg fra Omoijuanfo. Til sin store frustrasjon måtte Molde-supporterne igjen se at Cukaricki-keeperen hadde marginene på sin side.

Molde-trener Erling Moe måtte konstatere at det bare ble 0–0 i hjemmekampen mot Cukaricki.

Rollene snudde

Cukaricki var knapt til stede i første omgang, men etter pausepraten til Aleksandar Veselinovic var det et helt annet bortelag som kom på banen. 40 sekunder ut i andre omgang sendte Slobodan Tedic av gårde et skremmeskudd da Fredrik Aursnes leverte en svak pasning.

Fem minutter senere avverget Molde-keeper Alex Craninx en god mulighet fra Samuel Owusu. Craininx leverte også varene da Stefan Kovac forsøkte seg noe senere.

Molde var en skygge av seg selv etter pause, og de fremmøtte fikk se flere svake pasningsvalg. Først kvarteret før slutt var vertene nære scoring da Magnus Wolff Eikrem tvang Belic til å levere en god redning. I tillegg var Ohi farlig frempå med en avslutning fra 20 meter.

Molde-stopper Vegard Forren (t.h.) i duell med gjestenes Slobodan Tedic.

Utvisning

Blåtrøyene presset på for scoring, men klarte ikke å få uttelling. Det gjorde heller ikke Cukaricki, og dermed endte det 0-0.

På overtid fikk gjestenes Velkjo Birmabcevuc sitt andre gule kort og dermed marsjordre.

– Vi føler vi skulle vunnet kampen. Men heldigvis skal det spilles to kamper, så vi får gjøre jobben der borte. Vi skal holde nullen, så vet vi at sjansene kommer. Det kommer til å sitte der borte, sa Ohi Omoijuanfo.

(©NTB)