Fotball

Disse RBK-spillerne skal skape en kveld du aldri glemmer

Rosenborg har et vanskelig utgangspunkt. Det betyr bare at det kan bli virkelige formater over kvelden om det går veien.

Rosenborg har alle muligheter tirsdag kveld. Men det blir tøft. Foto: Richard Sagen

  • Marius Dahl

2-0.

To mål.

Det skiller Rosenborg fra gruppespillet i Mesterligaen. Verdens gjeveste klubbturnering. Målt i penger: 250 millioner kroner.

Drømmer om verdensstjerner

Men enda viktigere for fansen: Et gjensyn med turneringen man ikke har kvalifisert seg for siden 2007. Et nytt møte med verdens aller største klubber og verdens aller største stjerner. Flomlyss, dugg i gresset, mesterligalogo på drakt og tribunen.

  • Les mer: Dinamo Zagreb-treneren innrømmer å ha brukt ekstra tid på én bestemt RBK-spiller

Og ikke minst hymnen som skal spilles også i kveldens play-off, men som blir enda mer ekte i selve turneringen.

Dinamo Zagreb er veidumpen og det kroatiske hovedstadslaget holdt nullen i første møte på Stadion Maksimir. Det gjør det ekstra vanskelig. RBK må vinne med minst to.

Spennende kamp

Scorer talentfabrikken til fjorårets VM-finalister, må RBK vinne med tre ... Med 2-0-seier til Rosenborg blir en allerede sen kveld enda senere. Da vil dommer Ovidiu Haţegan fra Romania sette igang ekstraomganger i 23-tiden.

Også i eventuelle ekstraomganger vil bortemålsregelen være gjeldende. Med andre ord må RBK fort holde nullen i to timer, eller score tre i ordinær tid. Har ingen av lagene scoret i ekstraomgangene, blir det straffesparkkonkurranse.

Gud bedre, det kan bli hjelpesløst spennende på Lerkendal i kveld!

Slik følger du kampen

Er du ikke blant de rundt 20.000 på Lerkendal tirsdag kveld, så er det TV 2 som viser kampen. Men også Adresseavisen dekker også kampen tett. Abonnenter kan se podcastduoen «Rasmus og Saga», som skal følge oppgjøret med sedvanlig prat og galskap under kampen.

Rosenborg-laget som kan sørge for en av tidenes kvelder på Lerkendal, det er det samme som tapte 2-0 i Zagreb og som slo Stabæk 3-2 på lørdag.

Helland ute

Den største nyheten er egentlig at Pål André Helland ikke er med i troppen. Etter det Adresseavisen vet, er det snakk om en smell i venstre kne.

– Der mister Rosenborg en potensiell matchvinner. En som har spisskompetanse og som kan skape og score mål, sier Adresseavisens børssetter Kai Bardal.

Rosenborg (4-3-3): André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Even Hovland, Birger Meling - Mike Jensen, Marius Lundemo, Anders Ågnes Konradsen - David Akintola, Alexander Søderlund, Samuel Adegbenro.

Benken: Arild Østbø, Gustav Valsvik, Anders Trondsen, Gjermund Åsen, Erik Botheim, Emil Konradsen Ceide, Yann-Erik de Lanlay.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde32109367
2Bodø/Glimt32107257
3Rosenborg31208355
4Vålerenga31115324
5Tromsø311146-24
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Norsk fotball
  2. Eliteserien
  3. Mesterligaen
  4. Rosenborg BK