Fotball

Kapteinen reddet poeng for Stabæk mot Vålerenga

Andreas Hanche-Olsen var høyt og lavt på Nadderud. Han headet inn 1–1 og sørget for ett poeng for Stabæk, men gikk også av banen etter å ha fossblødd fra nesen.

Andreas Hanche-Olsen ble Stabæks eneste målscorer. Heiko Junge

 • NTB

Stabæk – Vålerenga 1–1

Først, etter drøye timen, stanget Hanche-Olsen kontant inn 1-1-scoringen på Nadderud. Ronald Hernández slo inn en corner som fant Stabæk-kapteinen på bakerste stolpe, og 22-åringen var kontant med hodet.

Kvarteret senere måtte Hanche-Olsen gå av banen etter å ha fossblødd fra nesen. Det skjedde etter en duell med målvakt Marcus Sandberg etter en Vålerenga-corner.

 • Se høydepunktene fra kampen i videovinduet under:

Han brakk nesen for bare en drøy måned siden, men kom inn igjen fem minutter senere med dotter i begge neseborene. Og med en Stabæk-drakt opprinnelig uten nummer, men med teipet på nummer 16 i rød teip.

Likevel klarte kapteinen å fullføre oppgjøret. Han måtte gå av ytterligere en gang, men kom innpå og spilte de siste minuttene i oppgjøret som endte 1–1.

– Det var flere svære folk der, det var sikkert 300 kilo kjøtt jeg havnet mellom. Det var bra trøkk i den, sa Hanche-Olsen etter kampen til Eurosport.

– Ingen tvil om at du skulle fortsette?

– Nei, det var vel egentlig ikke det. Jeg fikk også en mot Sarpsborg, men når du ikke svimer av, så er det greit.

– Er det knekt nese igjen?

– Nja, jeg vet ikke. Jeg har ikke sett den selv ennå.

Les også

Fortsetter å overraske: Gikk forbi Molde og leder serien

Les også

Molde-treneren mener dette blir nøkkelen i Europa-kampen

Offsidemål

Lagene som kun ligger noen T-banestopp unna hverandre slet med å skape noe de første 35 minuttene. Både Stabæk og Vålerenga lå lavt og kompakt, selv om det var de hvitkledde gjestene som hadde mest ball.

Islandske Matthías Vilhjálmsson trodde han hadde sendt gjestene i føringen etter 36 minutter da han headet ballen i mål etter et millimeterpresist frispark fra Aron Dønnum, men dommer Kari Erik Steen vinket for offside.

Bare minutter senere var Vålerenga farlig frempå igjen. Innbytter Christian Dahle Borchgrevink pisket et innlegg i boks som traff pannebrasken til nysigneringen Mayron George. Ballen stusset tverrliggeren.

Les også

«Nå har vi lov til å drømme: Liverpool eller Barcelona? Tottenham eller Real Madrid?»

Drømmestart

George fikk en drømmestart på den andre omgangen da han satte inn sin første Vålerenga-scoring. 25-åringen spilte lekkert gjennom Herolind Shala, som kom alene med Marcus Sandberg. Skuddet til Shala gikk via Sandberg og i stolpen, og på bakerste stolpe dukket George opp og pirket inn 1–0 til gjestene fra to meter.

Andreas Hanche-Olsen utlignet for Stabæk etter drøye timen. Ronald Hernández svingte ballen inn i boks og fant Stabæk-kapteinen, som stanget ballen kontakt i mål på bakerste stolpe.

Ti minutter før slutt var Dønnum meget nære på, men fra ni meter banket unggutten ballen i stolpen og ut. Da spilte Stabæk med ti mann, ettersom Hanche-Olsen fikk behandling for nesen.

Det ble en stillingskrig på tampen, og oppgjøret endte 1–1. Det var Stabæks femte kamp på rad uten seier. De ligger nå på 13.-plass med 17 poeng, like mange som Mjøndalen (12.-plass) og Tromsø (kvalikplassen, 14.-plass). Vålerenga måtte gå av banen for tredje gang på rad uten seier.

(©NTB)

Les mer om

 1. Vålerenga Fotball
 2. Stabæk Fotball
 3. Eliteserien

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Poengdeling på debutantenes aften på Nadderud

 2. FOTBALL

  Perlescoring da Stabæk tok etterlengtet seier

 3. FOTBALL

  Vålerenga-krisen fortsetter: – Jeg skjønner ikke hva vi driver med

 4. FOTBALL

  Mjøndalen lever farlig etter Junker-trippel

 5. FOTBALL

  Vålerenga snublet i Haugesund: – Det var som om laget falt sammen

 6. FOTBALL

  Ranheim stanget og stanget, men klarte ikke bryte den blå muren