Vålerenga hektet av i gullkampen – Sandviken fosser mot serietittelen

(Vålerenga - Sandviken 0–1) Sandviken fortsetter sin fantastiske sesong, og suser mot seriegull. Etter tre poeng borte mot Vålerenga, har de hektet av den regjerende seriemesteren.

Vålerenga hadde muligheten til å komme inn i gullkampen med seier over serieleder Sandviken lørdag. Hovedstadsklubben hadde flere brukbare muligheter til å ta ledelsen, men treffsikkerheten foran mål var fraværende.

I stedet var det gjestene fra Bergen som utnyttet sin første mulighet i kampen. Cecilie Kvamme la ballen inn i feltet, der Andrine Tomter ikke klarte å få den bort. Det takket Lisa Naalsund for, og satte ballen sikkert i nettet drøye ti minutter før slutt.

– Det var en jevn kamp, der begge lag nullet hverandre ut. Vi hang litt i tauene før vi fikk scoringen, men etter det hadde vi god kontroll på det som kom. Det er en gjeng med spillere som viser ufattelig karakter, sier Sandviken-trener Alexander Straus til VG.

– Det at vi fikk en scoring helt ut av det blå var ganske deilig, sier Naalsund til NRK.

Les også

På banen igjen ni måneder etter fødsel: – Blir litt lite søvn

Etter tapet har Vålerenga nå en avstand opp til serielederen på elleve poeng med seks serierunder igjen.

– De er fullstendig ute av gullkampen. Det er skuffende å se, sier NRKs ekspertkommentator Carl-Erik Torp om Vålerengas sesong.

– Det er ikke for meg å kommentere, men det begynner å bli vanskelig for dem, sier Straus.

– Det er ikke noe jeg tenker over, sier Vålerenga-kaptein Stine Ballisager Pedersen.

Etter tolv seriekamper står Sandviken med elleve seire, en uavgjort og null tap. Det holder til syv poengs luke til tabelltoer Rosenborg, som har én kamp mindre spilt. Lillestrøm følger to poeng bak der igjen.

Rosenborg fikk lørdag bryne seg på trippelmester Barcelona på Lerkendal:

Lørdagens seier var Sandvikens syvende strake, men trener Alexander Straus ønsker ikke å snakke om gullkamp.

– Nå skal vi ha en veldig hyggelig kveld, og så skal vi jobbe mot neste hinder som er Arna-Bjørnar. Vi kan se på tabellen om et par måneder, sier Straus.

– Hvem er deres største konkurrent i gullkampen?

– Oss selv. Hvis vi klarer å holde vårt steintøffe fokus kan vi klare det. Å prate om medalje nå er for tidlig, så da er det en fare for at vi kan miste fokus.

Også kaptein Tuva Hansen holder seg ordknapp om gullkampen.

– Vi fokuserer bare på neste kamp, sier Hansen.

I den andre toppseriekampen lørdag endte det 1–1 i bunnkampen mellom Klepp og Lyn.