City utnyttet forsvarsrot – sikret viktige poeng mot Everton

(Everton – Manchester City 0–1) For andre kamp på rad så det ut til at Manchester City skulle gå glipp av viktige poeng. Så rotet Everton-forsvaret det til for seg selv, før VAR ble samtaletema nok en gang.

TRE POENG: Phil Foden satte ballen i nettet bak Jordan Pickford og sikret Manchester City tre poeng.
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

På innlegg fra Bernardo Silva gikk ballen først i en Everton-forsvarer, den skiftet retning og gikk mot midtstopper Michael Keane like foran keeper. Keane var i ubalanse og klarte ikke å stokke beina for å klarere.

Ballen gikk dermed videre til Phil Foden som hadde en enkel oppgave med å sette den i nettet bak Jordan Pickford.

Det skjedde etter at Pickford bare minutter tidligere hadde leverte en dobbeltredning til terningkast seks og så ut til å bli lørdagens helt på Goodison Park.

Men til slutt ble det for mye for Pickford.

– Jeg må innrømme at det var viktig. Den andre omgangen var veldig mye bedre. Vi angrep bedre. Goodison Park er alltid vanskelig for oss, men det var en god seier, sier City-manager Pep Guardiola til Sky Sports.

FEIRING: Etter å ha tapt tre bort hjemme mot Tottenham forrige serierunde, kunne City feire tre poeng borte mot Everton.

Samtidig følte nok en rekke Everton-spillere seg snytt for straffe. For inne i Citys 16-meter spratt ballen opp i armen på Rodri, like etter 1–0-målet.

– Han tar med seg ballen med armen, jeg blir aldri klok på den handsregelen, men det er straffespark i mine øyne, sier tidligere Leeds-spiller Eirik Bakke i TV 2s studio.

«Klar hands», skriver tidligere toppdommer Svein-Erik Edvartsen på Twitter og mener det er «utrolig at VAR ikke tar grep».

Men dommeren blåste ikke for straffe, avgjørelsen ble stående også etter at VAR hadde sett på det.

– De har to minutter til å se på det og tenke på at de ikke har gitt straffe når dn treffer ham på armen, i en unaturlig stilling. Jeg har en tre år gammel datter hjemme som kan fortelle deg det var straffe, freser en forbannet Everton-manager Frank Lampard til Sky Sports og fortetter:

– Selv om VAR sier at den er uklar, så ta en titt. Det er i beste fall inkompetanse, hvis ikke må noen forklare hva det er.

ER DETTE HANDS? Manchester Citys Rodri tok med seg ballen slik – men slapp unna hands (og straffe).

Dermed sikret Manchester City tre viktige poeng i kampen om ligatittelen.

Kun tre poeng skilte serieleder City og serietoer Liverpool før de lyseblås kamp mot Everton på Goodison Park lørdag, etter at City rotet bort tre poeng hjemme mot Tottenham i den forrige serierunden.

Etter lørdagens kamp skiller det nå seks poeng mellom de to, men Liverpool har én kamp til gode.

– Det er elleve kamper igjen av Premier League, vi har snakket om det med laget, og vi må vinne alle kampene, sier Guardiola om tittelkampen.

De to duellantene møtes til det som kan bli et svært viktig oppgjør 10. april på Citys hjemmebane Ethiad.

Det var følelsesladde scener før kampen åpå Etihad. Allerede da lagene varmet opp før kveldens Premier League-møte, ble det kraftig kost for noen hver. Ute på banen omfavnet ukrainerne Oleksandr Zintsjenko (City) og Vitalij Mykolenko (Everton) hverandre, begge var på benken.

MARKERING: Manchester City-spillerne markerte mot invasjonen av Ukraina før kampen. Her Citys Oleksandr Zintsjenko.

Da det nærmet seg avspark markerte City-spillerne sin motstand mot den pågående krigen med hvite T-skjorter prydet med det ukrainske flagget og budskapet «No war».

Publikum viste sin støtte med ukrainske flagg og TV-bildene fanget opp flere på tribunen som var tydelig preget.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal76011771018
2Manchester City75202361717
3Tottenham Hotspur75201871117
4Brighton & Hove Albion6411115613
5Manchester United640288012
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk