Coronasmitte i den svenske EM-troppen: – Vi håper han har fått en snill variant

Det svenske fotballforbundet bekrefter at Dejan Kulusevski og Mattias Svanberg i EM-troppen har testet positivt for coronaviruset.

SMITTET: Dejan Kulusevski (t.v) er bekreftet smittet med covid-19.

Rett etter at det svenske landslaget ankom Gøteborg tirsdag, kunngjorde landslagsledelsen at pressekonferansen som egentlig var satt til etter treningen kl. 18.30 ble flyttet til kl. 16:00.

– Dejan Kulusevski fortalte meg at han var litt forkjølet. Da tok vi en hurtigtest, og den var positiv, sier lege Anders Valentin.

Juventus-spilleren er nå isolert fra resten av troppen. Kulusevski har hatt sykdommen før, noe som gir landslagsledelsen et håp om at han ikke har smittet noen andre spillere.

– Jeg skal bli frisk, forteller Valentin at Kulusevski hadde sagt til ham etter den positive prøven.

– Det er ekstremt uheldig at vi fikk det. Det er trist for Dejan og trist for alle generelt. Det er umulig å komme vekk fra. Det skaper litt bekymring, samtidig håndterer vi det slik vi skal, og jeg er trygg på legene våre, sier landslagssjef Janne Andersson.

Tirsdag kveld ble det påvist et nytt tilfelle i troppen: Bologna-spiller Mattias Svanberg har er også coronasmittet.

– Mattias kommer ikke til å trene og isoleres på hotellet, sier landslagslegen til Aftonbladet.

Svanberg trente sammen med lagkameratene i dag, men ble observert ruslende bort fra feltet med hengende hode etter en samtale med legen.

Legen bekrefter at Kulusevski ikke kan spiller første EM-kamp mot Spania i Sevilla mandag.

– Vi følger det svenske folkehelsebyråets anbefalinger. Du bør være hjemme i syv dager, hvorav to uten symptomer. Vi håper på en kort, lett sykeperiode, men vi snakker en uke - minimum, sier Valentin.

– Han ble smittet i løpet av ferien. Vi håper han ikke har smittet noen spillere. De har ikke hatt så nær kontakt, sier Valentin.

– Vi håper han har fått en snill variant, legger han til.

Les også

Stor usikkerhet rundt Spania før EM-åpningen – må kanskje stille med nødlandslag

Sverige spiller sin første EM-kamp mot Spania i Sevilla mandag. De har nå oppkjøring i Göteborg. Resten av spillerne fortsetter oppkjøringen.

Spania har også blitt rammet av coronaviruset før mesterskapet. Barcelona-spiller Sergio Busquets testet positivt for viruset søndag, og i etterkant har landslaget besluttet at samtlige spillere skal vaksineres. Det dropper Sverige.

– Det vil ha effekt bare om man kommer langt i sluttspillet, sier Valentin.

Den svenske landslagsledelsen har tatt grep for de spillerne som har vært nærmest Kulusevski.

– Vi har identifisert de som har vært nærmest ham, de som har sittet og spist sammen med ham og vært nær ham i bussen. Disse menneskene har ingen symptomer. De blir testet i dag, og vi vil få svar på dem ganske snart. Men hvis de har blitt smittet, skjedde det sannsynligvis i går, og da vil det ha en positiv effekt senere i uken, sier Valentin.

– Har du vurdert å isolere spillerne som har vært i nær kontakt med ham? spør Aftonbladet.

– Vi følger disse spillerne ekstra nøye og vil gjøre nye tester på dem om tre dager. Hvis de har blitt smittet nå, vil det fremdeles ikke vises før noen dager.

Det svenske landslaget bekrefter at de ikke henter inn noe erstatter for Kusulevski.