Solskjær fikk en marerittstart – så snudde United kampen etter drømmescoringer

Kritiserte Harry Maguire, Bruno Fernandes, Aaron Wan-Bissaka og Marcus Rashford scoret da Manchester United slo Newcastle 4–1 i Premier League lørdag.

Bruno Fernandes og Aaron Wan-Bissaka scoret 2–1- og 3–1-målet. Marcus Rashford la på til 4–1.

Newcastle – Manchester United 1–4

Newcastle sjokkåpnet på eget gress, men United reiste seg og snudde kampen etter scoringer av kaptein Maguire, Fernandes, Wan-Bissaka og Rashford.

De tre sistnevnte scoringene kom på tampen og var reale perler.

– Jeg synes vi viste stor kampvilje og karakter ved å komme tilbake. Vi håndterte tilbakeslaget godt og ble ledet av en svært motivert kaptein, sa Solskjær etter kampen i et intervju vist på TV 2.

Han skrøt ekstra av kaptein Maguire.

– Jeg er glad på hans vegne. Han har hatt noen tøffe uker etter forrige kamp, sa nordmannen.

Seieren betyr at United har seks poeng etter fire spilte kamper. Det gir 15.-plass på tabellen. Seieren kan samtidig gi Solskjær noe arbeidsro i dagene som kommer.

Newcastle er nummer elleve i Premier League, poenget foran United. Mannskapet til Steve Bruce har samtidig spilt én kamp mer.

Les også

Solskjær blir angrepet fra alle kanter

Maguire slo tilbake

Newcastle åpnet forrykende lørdag. Under to minutter var spilt da svenske Emil Krafth kom til avslutning fra brukbar posisjon. Ballen gikk via United-back Luke Shaw, en retningsforandring som utmanøvrerte keeper David de Gea fullstendig.

Verre kunne det knapt startet for Solskjærs menn, som kom til Newcastle for å reise seg etter den ydmykende 1-6-smellen for Tottenham i forrige serierunde.

Reiste seg gjorde både gjestene og kaptein Harry Maguire. Forsvarsprofilen Maguire har slitt tungt i sesonginnledningen, og så sent som onsdag ble han utvist i Englands møte med Danmark i nasjonsligaen. Stormet har det også gjort rundt 27-åringen som følge av at han ble arrestert under en ferietur i Hellas på sensommeren.

Lørdag utmerket imidlertid United-stjernen seg med positivt fortegn da han stanget inn utligningen etter halvspilt første omgang. Juan Mata slo corneren, og inne i feltet var Maguire våken og god.

Les også

Solskjær hentet to 18-åringer for over en halv milliard: – Han spiller som Messi

United-spillerne fikk mye å juble for lørdag kveld.

Solskjær vraket Pogba

United-manager Ole Gunnar Solskjær jublet også for det han trodde var utligning litt tidligere i omgangen, men den vakre scoringen til Bruno Fernandes ble annullert som følge av en offside på Mata i forkant.

Mata fikk for øvrig sjansen i en United-startoppstilling lørdag der manager Solskjær tok flere grep. Den franske midtbanestjernen Paul Pogba, som har fått kritikk for svake prestasjoner så langt denne sesongen, ble blant annet henvist til benken. Med i kamptroppen var heller ikke Mason Greenwood.

I stedet fikk både Mata, Fred, Scott McTominay og Daniel James sjansen fra start.

United-keeper David de Gea har i likhet med nevnte Pogba måttet tåle å få kritiske røster rettet mot seg, men lørdag viste også spanjolen sin klasse. Annen omgang var seks minutter gammel da Callum Wilson trodde han hadde sendt Newcastle i ny ledelse, men en formidabel enhåndsredning fra gjestenes keeper forhindret scoring.

Les også

Her tror Liverpool-kapteinen at han har avgjort derbyet. Så kom kontrabeskjeden.

Strafferedning

God var også keeperen i motsatt ende av banen da United fikk straffespark like etter. En VAR-sjekk avdekket at Marcus Rashford hadde blitt stoppet med ulovlige midler.

Bruno Fernandes hadde scoret på ti av ti straffespark etter at han kom til United, men forsøk nummer elleve ble reddet av en meget god Karl Darlow i Newcastle-målet.

– Han reddet. Gratulerer til ham. Nå kan folk si at også jeg kan bomme på straffespark, smilte Fernandes.

Ille for hjemmelaget var det at Darlow pådro seg en skade like etter. Keeperen hadde tydelige smerter, haltet rundt på gresset, men bet tennene sammen og fullførte kampen.

Han kunne ikke stoppe de tre scoringene som avgjorde kampen rett før slutt. Først avsluttet Bruno Fernandes en strålende kontring ved å hamre ballen i lengste kryss. Deretter sendte høyreback Wan-Bissaka en kanonkule av en ball i nærmeste kryss fra spissen av 16-meteren, før Rashford satte punktum med 4–1.

Dermed kunne manager Solskjær smile bredt på vei inn i garderoben.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City66001631318
2Liverpool65101551016
3Brighton65011881015
4Tottenham Hotspur6420157814
5Arsenal6420116514
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk