Nedtur for Norge-talentene – EM-drømmen avlyst

Fotball-EM for G19-landslag er avlyst som følge av viruspandemien. Norge hadde spilt seg fram til siste runde av kvalifiseringen til mesterskapet.

Pål Arne Johansen er G19-landslagstrener.

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) bekreftet onsdag at det planlagte sluttspillet ikke blir noe av. Arrangementet har blitt flyttet på flere ganger tidligere som følge av situasjonen rundt koronaviruset.

Norge var kvalifisert for eliterunden, der det skulle spilles om EM-billetter. De avgjørende kvalifiseringskampene skulle vært spilt i Italia i oktober, etter å ha blitt flyttet fra forrige måned.

Norge var i gruppe med Island, Slovenia og vertsnasjonen Italia.

Videre hadde Uefa planlagt å gjennomføre sluttspillet i Nord-Irland i to deler: Gruppespill i november i år, utslagskamper og omspill om VM-plass i mars neste år.

Europa har fem plasser i VM-sluttspillet i Indonesia neste år. Disse kunne det norske laget vært med og kjempet om dersom det hadde blitt avansement fra den planlagte eliterunden.

Slik blir det nå ikke. Uefa opplyser at VM-plassene vil gå til U19-landslagene som i øyeblikket er høyest rangert. Det er Frankrike, England, Italia, Nederland og Portugal.

Det betyr igjen at Spania, som er regjerende europamestere på U19-nivå, ikke får delta denne gangen.