Fotball

Her er fire grunner til at direktøren jubler for drømmetrekninga

Ole Erik Stavrum var glad og fornøyd etter at Moldes opplevelser i Europa League ble trukket opp av bollen.

– Dette er en veldig ok trekning, det er det ingen tvil om. MFK har aldri møtt et engelsk lag i europacup, og det har jeg ønsket meg lenge. Det er en drømmetrekning at vi får to kamper mot Arsenal, det synes jeg er knallbra, sier direktør Ole Erik Stavrum til Rbnett.

– I tillegg er Arsenal favorittlaget til fattern. Det er jo helt fantastisk, ler Stavrum.

Han er som kjent sønn av tidligere storscorer Ole «Dukkopp» Stavrum som ble toppscorer for Lyn i eliteserien i 1964 og spilte åtte A-landskamper for Norge.

Direktøren slår fast at MFK i tillegg har fått motstandere som gir håp om sportslig suksess i gruppespillet.

– Vi har kommet i ei gruppe der det definitivt er store muligheter for avansement. Vi unngikk flere gode lag både fra nivå 2 og nivå 4, og vi trakk gunstige lag som vi kan måle oss med. Det blir ikke lett, men det er fullt mulig. Rapid Wien er det tredje beste laget i Østerrike, de bør vi være fullt på høyde med. Dundalk er ett av topplagene i Irland, dem bør vi ha gode muligheter til å slå. Jeg tror dette kan bli kjempeartig, sier Stravrum.

Dundalk, som er klubben til tidligere MFK-spiller Joshua Gatt, ble slått ut av Qarabag i andre kvalifiseringsrunde til Champions League i juli etter 1-1 hjemme og 0-3 i Aserbajdsjan. Dundalk slo Klaksvik 3–1- i playoffen til Europa League torsdag.

Gatt spilte Europa League for Molde i 2012, sammen med blant andre Magnus Eikrem og Etzaz Hussain.

Så langt har det vært null tilskuere i de europeiske turneringene. Nå har Uefa åpnet for at opptil 30 prosent av publikumskapasiteten kan benyttes, men dette overstyres av lokale smittevernregler. I Norge vedtok regjeringen nylig at det fra 12. oktober blir tillatt med 600 tilskuere på utendørs arrangement.

-Slik situasjonen har vært i verden i år, gjør vi ikke annet enn å forholde oss til det antallet vi får lov til å slippe inn til enhver tid. Vi vil selvfølgelig ha et så høyt antall tilskuere som mulig, men blir det 600 skal vi lage en fotballfest på stadion uansett.

– Det blir voldsom rift om disse billettene, hvem er det som får lov til å se Arsenal på Aker stadion?

– Det er helt klart mye bedre at 600 får komme inn i stedet for ingen. Vi vil fordele disse plassene når vi har fått summet oss litt, så langt har vi ikke kommet ennå.

– Blir det noen sponsorer, en del fra Tornekrattet og en del sesongkortinnehavere?

– Det er sikkert mange gode argument her og mange grupperinger som har sterke ønsker. Vi skal fordele dette på best mulig måte, så rettferdig som vi overhodet klarer. Så er det alltid noen som blir fornøyd og noen som ikke blir så fornøyd. Dette kommer vi tilbake til seinere, sier Ole Erik Stavrum.

PS: De tre første gruppekampene spilles 22. oktober, 29. oktober og 5. november. De tre siste kampene spilles 26. november, 3. desember og 10. desember. Kampoppsettet offentliggjøres fredag kveld.

Les hele saken med abonnement