Guardiola tviler på Haaland – men Solbakken tok ut City-stjernen til privatkamper

ULLEVAAL STADION (VG) Pep Guardiola (51) sier Erling Braut Haaland (22) fortsatt «ikke er helt perfekt» etter skaden. Men han er likevel med i landslagssjef Ståle Solbakkens siste tropp for året.

For jærbuen er tatt ut i landslagstroppen til privatkampene mot Irland og Finland senere denne måneden.

Selv om Manchester City-trener Pep Guardiola uttalte følgende om Haalands situasjon på en pressekonferanse tidligere i dag:

– Han har det fortsatt ikke perfekt. Vi ser i morgen. Det viktige er at det ikke er benbrudd, bare litt skade på leddbåndet. Ikke perfekt akkurat nå. En uke, ti dager - og så ser vi hva som skjer. Om han føler seg bra, spiller han for Norge.

Før Haaland eventuelt slutter seg til landslaget neste uke, skal Manchester City møte både Chelsea (ligacupen) onsdag og Brentford (Premier League) lørdag.

Ståle Solbakken sier dette om superspissen:

– Jeg snakket med Erling for et par-tre dager siden. Hans fysiske situasjon per nå er som herr Guardiola har sagt på dagens pressekonferanse. Men vi har ikke gitt opp at han deltar i hvert fall en av de to kampene, så får vi se hvordan ståa er etter Citys to kamper, sier Solbakken til VG.

Han la til at Haaland vil ha med seg fysio-hjelp fra Manchester City, som under sist samling.

For Haalands del kommer de to privatkampene fort. Om bare ni dager, 17. november, spiller Norge mot Irland på Aviva Stadium i Dublin. Tre dager senere, noen timer før VM i Qatar starter, tar Solbakkens mannskap imot Finland på Ullevaal stadion.

Guardiolas skadeoppdatering på Erling Braut Haaland tirsdag kommer som en følge av at nordmannen nylig stod over to kamper for Manchester City. Han skadet nemlig ankelen mot gamleklubben Borussia Dortmund tirsdag 25. oktober.

Superstjernen var tilbake med scoring mot Fulham sist lørdag, men City-manager Pep Guardiola opplyste tirsdag at skaden fortsatt ikke er helt leget.

En som glimrer med sitt fravær i Solbakkens uttak er Joshua King. Det forklarte landslagstreneren grunnen til på pressekonferansen tirsdag.

– Jeg snakket med ham i dag tidlig. Han er fortsatt skadet, han har ikke spilt et sekund siden forrige landslagssamling og jobber med rehabilitering. Han var uaktuell denne gangen.

Etter Nations League-smellen mot Serbia 27. september, har målvaktene Sten Grytebust (Aalesund) og André Hansen (Rosenborg) gitt seg på landslaget. Det førte to nye keepere inn i troppen Solbakken presenterte tirsdag ettermiddag foran rundt 20 journalister i den norske hovedstaden: Jacob Karlstrøm og Egil Selvik.

På midtbanen har Fredrik Aursnes storspilt for portugisiske Benfica etter sommerovergangen fra nederlandske Feyenoord, men 26-åringen skadet dessverre muskulaturen på baksiden av låret i Champions League-kampen mot Paris Saint-Germain for seks dager siden.

Sammen med de skadde midtstopperne Andreas Hanche-Olsen (Gent) og Kristoffer Ajer (Brentford), samt midtbanemannen Sander Berge (Sheffield United), har det vært usikkerhet knyttet til om Aursnes ville gå glipp av de kommende treningskampene for Norge.

Ingen av disse tre er med i troppen mot Irland og Finland.

SIST KAMP: Slik stilte Norge mot Serbia i september: Erling Braut Haaland, Alexander Sørloth, Mohamed Elyounoussi, Julian Ryerson, Fredrik Austnes, Sander Berge, Leo Skiri Østigård, Andreas Hanche-Olsen, Birger Solberg Meling, Ørjan Håskjold Nyland og Martin Ødegaard.