Schjelderup er tett på tidligere Chelsea-stjerne: – Litt surrealistisk

Andreas Schjelderup (18) har startet en ny sesong strålende i den danske toppdivisjonen. I Nordsjælland har han fått et godt forhold til assistenttrener Michael Essien.

TRENER: I Nordsjælland har Andreas Schjelderup den tidligere Chelsea-stjernen Michael Essien som assistenttrener.
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Han har virkelig vist seg frem i dansk fotball denne sesongen. På de fire første kampene står han med tre scoringer og en målgivende. Nordsjælland topper Superligaen med full pott.

– Jeg synes seriestarten har vært fantastisk. Vi har vunnet alle kampene og leder serien. Personlig har det vært veldig fint å komme i gang med litt mål og assist også. Så det har vært en nydelig start, sier hovedpersonen selv til VG.

Da landslagstrener Ståle Solbakken ledet FC København var Schjelderup nær å ende opp i den danske hovedstaden.

– Jeg snakket mye med Schjelderup, og vi satte himmel og jord i bevegelse for å få ham. Det var mange, mange klubber, men det sto nok mellom FCK og Nordsjælland, sa Solbakken til VG våren 2021.

Forrige lørdag ble Schjelderup matchvinner mot Viborg:

– Det er litt surrealistisk

Det er heller ikke hvem som helst som er en del av trenerstaben i Schjelderups klubb. Hovedtrener Flemming Pedersen har med seg ingen ringere enn den tidligere Chelsea-stjernen Michael Essien (39) som assistent.

– Han er ikke så mye en del av treningene og på taktikkbiten, men mer den rolige typen som gir individuelle tilbakemeldinger til oss spillere, sier Schjelderup og fortsetter:

– Det er litt spesielt egentlig, for vi er jo naboer også. Så det er litt surrealistisk, for når jeg går ut med hunden møter jeg han plutselig. Det er litt rart det der, men det har vært sykt kult å lære ham å kjenne.

Nordlendingen forteller at det første møte med Essien var «ganske sykt», men beskriver ghaneseren som en helt normal fyr.

– Han er en fantastisk jordnær fyr. Man tenker ikke at det er Michael Essien som står der, for han er på en måte en del av gutta. Han er en kompistrener som bare henger og kødder med gutta. En veldig fin fyr, og det er inspirerende å ha ham rundt seg.

STØTTESPILLER: Chelseas tidligere midtbanespiller Michael Essien i duell med Arsenals Alex Song.

Veien videre

Siden overgangen fra Bodø/Glimt sommeren 2020, har Schjelderup notert seg for ni scoringer og to målgivende på 30 kamper i den danske toppklubben.

– Det har egentlig alltid vært ganske fint. Når det går greit på banen, så går det også bra utenfor. Men den perioden hvor jeg var skadet i slutten av forrige sesong, var en veldig tøff periode både på og utenfor banen, fordi jeg ikke fikk lov til å gjøre det jeg elsker mest, sier 18-åringen.

Den offensive midtbanespilleren innrømmer at han en dag vil til en større klubb.

– Da jeg kom hit var jeg ikke innstilt på å være her resten av livet. Jeg har selvfølgelig drømmer og ambisjoner videre. Men akkurat nå tenker jeg ikke så mye på det, jeg er godt i gang med sesongen og trives her, men så vet man aldri hva som skjer i fotball.

Schjelderup forteller også at han er begeistret over det moderklubben Glimt har fått til de siste årene.

– Det er jo helt sykt det de har fått til de siste årene med Kjetil Knutsen. All kreditt til ham og det han får gjort med Glimt. Det er å kult å se hva de får til både i Norge og i Europa, og forhåpentligvis i Champions League i år.