Tidligere Brann-spiller scoret i nederlandsk opprykksthriller

– Jeg tror det ble en lang natt, sier Emil Hanssons pappa.

BLÅ OG GUL: Tidligere Brann-spiller Emil Hansson spiller nå i Waalwijk.

Norsk-svenske Emil Hansson (20) var i mange år en del av Brann-systemet. Han ble juniornorgesmester i 2014 og fikk A-lagsdebuten året etter.

I 2015 gikk han til Feyenoord, før han denne sesongen ble lånt ut til Waalwijk på nest øverste nivå i Nederland.

Der har Hansson herjet. Og tirsdag endte sesongen med opprykk.

I BRANN: Emil Hansson med daværende trener Rikard Norling.

Scoret i vill thriller

Bergenseren sendte Waalwijk i ledelsen fra straffemerket. Det de færreste visste var at det skulle komme hele åtte mål til i kampen.

I en thriller utenom det vanlige kom avgjørelsen helt på tampen. Ett minutt før full tid trodde Go Ahead Eagles at de hadde scoret det avgjørende målet.

Men med to mål i sluttminuttene – og det siste attpåtil åtte minutter (!) på overtid, endte det til slutt 5–4 til Hansson og Waalwijk.

Stolt pappa

Etterpå ble det en skikkelig opprykksfeiring.

– Jeg tror det ble en lang natt, sier Patrik Hansson, pappa og trener for Sandviken i Toppserien.

Emil Hansson fikk i 2015 to kamper for Brann i 1. divisjon. Klubben takket nei til et millionbud fra Nederland på ham og måtte i stedet se talentet forsvinne ut døren for et langt mindre beløp i utdanningskompensasjon.

Spesielt det siste året har vært godt for Emil Hansson. Faren forteller om en voldsom utvikling.

– Den har nesten vært enorm. Han har tatt utrolig store steg og vist at han holder veldig høyt nivå. Jeg mener det han har vist holder høy æresdivisjon-standard, sier senior.

Til Feyenoord igjen

Altså toppnivået Emil Hansson skal spille på neste år, i utgangspunktet for «eierklubben» Feyenoord. På utlån i Waalwijk har «Emil fått være Emil», beskriver Patrik Hansson.

– Klubbvalget har vært veldig smart. Han har fått utvikle styrkene sine. Tempoet hans med ballen har utviklet seg enormt. Spilleforståelsen er der. Så er han blitt målfarlig og hatt mange målpoeng.

– Hvor stor er forskjellen på nivå én og nivå to i Nederland?

– Selvsagt er nivået høyere oppe, men begge lagene som kom på kvalik i æresdivisjon rykket ned. Og lagene som rykket opp før denne sesongen holdt seg. Den store forskjellen går fra de beste lagene til det neste sjiktet, mener Patrik Hansson.