Fotball

Rosenborg-profilene fornøyd med trenerløsningen: – Trond Henriksen er en klassefyr

RBK-spillerne trives godt under «Rambo».

Torgeir Børven vil ikke bruke tid på å spekulere på hva som kunne blitt med Åge Hareide, men vil fokusere på hvordan RBK kan bli bedre.
  • Knut Andreas Lone

Tirsdag ble det klart at det er Trond Henriksen som leder Rosenborg ut sesongen, da Åge Hareide måtte takke nei av helsemessige årsaker.

Nyheten om at det er Henriksen som styrer skuta ut året, ble tatt varmt imot.

– Vi har klokkertro på at Trond er rett mann til å ta oss til festfotball på Lerkendal her. Jeg synes vi ser mye mer av det vi skal på trening og det føles mer lekent ut. Vi er litt løsere i skuldrene og litt friere i beina, så er det bare å få det ut i match. Nå er det veldig gode tendenser, også i kampen mot Sandefjord. At det er veldig store tendenser til å få til skikkelige angrep. Fine kvalitetsangrep, men det er bare det siste lille som mangler og der føler jeg at Trond, han er den som fikser det for oss.

Kristoffer Zachariassen forteller at man er strålende fornøyd med Trond Henriksen.

Det forteller helten fra Sandefjord-kampen, Kristoffer Zachariassen, til Adresseavisen.

– Henriksen er en klassefyr som alle spillerne respekterer og liker, uttalte han etter den nevnte kampen.

Etter det ble klart at Henriksen fortsetter ut året, utdyper han:

– Han er en skikkelig fin fyr. En som du kan snakke med om fotball og helt andre ting. Han er flink med mennesker, både enkeltpersoner og grupper, og så er han en god trener. Han har det som skal til for å være en god trener og trene oss bedre, så vi er veldig fornøyd med han.

Trond Henriksen har hevet Rosenborg etter Eirik Hornelands avgang og spillerne trives godt med ham som trener.
Les også

Hareide oppklarer forvirringen: – Rosenborg fremdeles aktuelt for meg

Senkede skuldre

Også Torgeir Børven mener også at det blir bra med Henriksen, om man klarer å fortsette i det sporet man er inne i nå.

– Han er en fin motivator. Han har fått oss til å senke skuldrene litt og fått smilet tilbake. Fått litt glede og sånt tilbake, så det har vært positivt for gruppen.

– Du kom jo inn med smil om munn, gjorde du ikke det?

– Jo, jeg er alltid blid jeg, så det har ikke vært noe problem. Jeg har snakket litt med folk, etter han kom inn, og det virker som det har vært enklere å senke skuldrene og kose seg.

Tror det kan gi ro

Under Henriksens ledelse har laget tatt 14 poeng, via fire seire og to uavgjort.

Avstanden opp til serieleder Bodø/Glimt er imidlertid 12 poeng, mens det er 10 poeng opp til Molde.

Les også

Her er bildet RBK-fansen vil se

Spillerne tror imidlertid klarheten rundt trenerrollen kan gi utslag.

– Det er forutsigbart, da slipper vi å tenke på det. Så har det jo gradvis blitt litt bedre, men det er mye å gå på. Trond kjenner jo klubben ut og inn. Han vet hva som forventes både på og utenfor banen, så det tror jeg blir bra, forteller Pål-André Helland.

Toppscorer Zachariassen tror det kan gi en form for ro i spillergruppen.

– Jeg føler ikke vi har gått rundt og tenkt på det i den forstanden, men nå er det klart, så det er ikke noe mer å tenke på nå. Nå er det bare å forholde seg til det og fortsette å kjøre på. Fortsette å bli bedre på trening og fortsette med den gode kvaliteten på trening som vi har, og så få det ut i kamp.

– Det er alltid greit å ha en dato på ting, uansett hva det gjelder, slår Børven fast.

– Kan tenke litt fremover

Henriksen selv forteller til Adresseavisen at han var klar over at klubben jobbet for å få på plass Hareide, men at det ikke er noe problem, å skulle lede laget videre.

Etter noen tiår i fotballen er Trond Henriksen er ikke overrasket over at hans vikariat som RBK-trener blir forlenget.

– Jeg hadde fridag så jeg var på hytta. Jeg snakket med selvfølgelig med Micke og måtte jo få vite det, men det var ikke noe dramatikk i det. Det er bare å sele på det.

«Henrix» sier at han «synes det var ganske naturlig», at han nå skal lede RBK videre. Nå får han også mulighet til å tenke litt mer langsiktig.

– Jeg kan jo tenke litt mer fremover, med tanke på de vi får inn og hvordan vi skal bygge opp laget videre sånn sett. Utover det så er jo den sesongen her veldig rar. Det er jo en sånn sesong hvor du ikke får jobbet så veldig mye, sier han og tenker på det tette kampprogrammet.

Må diskutere fordeling av arbeidsoppgaver

Sportssjef Mikael Dorsin mener at det er en trygghet med Henriksen, med så lang fartstid i klubben.

– I tillegg vet vi at han kommer til å gjøre en bra jobb. Samtidig så handler det om å finne den riktige lederen, som vi tror passer. Da gjelder det å være nøye og ta den tiden man trenger.

Svensken har selv trått til som assistenttrener siden Hornelands avgang. Han innrømmer at man nå må se på hvordan man skal løse organiseringen i klubben.

Mikael Dorsin forteller at han trives med mye å gjøre, men at han nå må se på hvor mye han skal bidra på feltet fremover.

– Er det bærekraftig å fortsette slik?

– Det blir litt å gjøre, men jeg liker å ha mye å gjøre. Men det er klart vi må se på om vi kanskje må fylle på med litt folk i ulike posisjoner her også, som støtte på noe vis. I hvert fall en periode, sier Dorsin.

– Vi må jo diskutere litt med tanke på fordeling av arbeidsoppgaver, det er det ikke tvil om, konkluderer Henriksen.

Les mer om

  1. Rosenborg BK
  2. Trond Henriksen
  3. Kristoffer Zachariassen
  4. Torgeir Børven
  5. Pål André Helland