Fotball

Her går legenden til angrep på sin assistent

Gennaro Gatuso var kjent for sitt temperament på banen. Nå er han trener.

  • Kurt B.M. Haugli
  • Se video av en i overkant engasjert Gatuso i vinduet over.

Den 38 år gamle tidligere Milan-spilleren er trener for det italienske 3.-divisjonslaget Pisa. I sin tid i Milan og på det italienske landslaget var han kjent for å være en spiller med et utrolig engasjement som av og til gikk over i sinne.

Det har aldri vært noe i veien med temperamentet til Gennare Gattuso. Her i konflikt med en dommer under sin karriere som spiller i Milan.

Temperamentet har han åpenbart tatt med seg inn i trenergjerningen. Nå er han trener for Pisa i italiensk 3. divisjon. Laget hans kjemper for opprykk i til Serie B. Kampen hvor han regelrett gir sin egen assistenttrener en lusing i sluttminuttene var avgjørende og spennende så det holdt.

Kan knapt styre seg

På videoen over kan du se en superengasjert Gattuso veiver frem sitt eget lag frem. Han er delvis inne på banen. Assistenttreneren har startet stoppeklokken og skal åpnebart ha ansvaret for å holde orden på hvor lang tid det er igjen.

Den jobben gjør han ikke godt nok skal vi dømme etter Gattusos handlinger. Han snur seg mot sin assistenttrener sender av gårde noen gloser før han klapper til ham og røsker til seg stoppeklokken.

Det hører med til historien at kampen var svært viktig. Pisas motstander i denne kampen fra sist helg, SPAL 2013, ledet før kampen 3. divisjonsavdelingen med syv poeng. Pisa lå på andreplass. Pisa vant 2-1 etter å ha ligget under med 0-1 til pause. Seieren betød at Pisa knappet inn forspranget. Det er nå fire poeng som skiller de to lagene.

Bare vinneren av avdelingen rykker direkte opp til Serie B.

Slik engasjerer alle trenere.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport. Der kan du høre hva ekspertene i studio mener om åpenhetsdebatten i norsk idrett:

Les mer om

  1. Italiensk fotball