Spillerne avgjorde Schjønbergs skjebne

Styrelederen i Nest-Sotra innrømmer at Michael Schjønberg mistet garderoben.

TOK GREP: Tilbakemelding fra spillerne gjorde at styret tok grep, og førte til at Nest-Sotra-trener Michael Schjønberg noen overraskende måtte gå. Her tar Bærum-keeper Grzegorgz Flasza ballen foran Gojko Ivkovic på onsdagens kamp på Ågotnes. Nest-Sotra tapte 1-2.
  • Lars Eivind Måseide
    Bergens Tidende

Tirsdag kveld fikk Nest-Sotras danske trener, Michael Schjønberg, beskjed om at hans tid i klubben var omme. Mye tyder på at det var spillerne selv som fikk ledelsen til å reagere etter bare syv seriekamper.

— Det er klart at når det sportslige svikter, så dukker det opp ting. Det er klart at treneren er sjefen deres, så spillergruppen har alltid noe å si. Vi har hatt flere møter med spillerne, og misnøyen er ikke noe enkeltstående tilfelle, sier Ole Kårtveit, styreleder i Nest-Sotra.

Hadde ikke spillernes tillit

— Hadde Schjønberg mistet garderoben?

— Ja, det kan man jo egentlig si, innrømmer Kårtveit.

Schjønberg ble svært overrasket over beskjeden, og hadde forventet å få mer tid til å utføre jobben han kom til Sotra for å gjøre.

— Jeg ble naturligvis skuffet over beskjeden. Hvis du ser på lagene vi har møtt, er det stort sett lag fra topp fem. Vi er ikke blitt rundspilt en eneste kamp, men slik er fotballen. Vinner man ikke kamper, er man utsatt som trener, sier han.

- En intern prosess

— Fra utsiden kan det virke som spillergruppen i Nest-Sotra er sterk og selvbevisst. Har det voldt deg problemer?

— Det har jeg ingen kommentar til, sier dansken.

Nest-kaptein Max Bjørsvik vil heller ikke si noe om spillergruppens påvirkning.

— Jeg vil ikke kommentere det, sier midtstopperen før spørsmålet i det hele tatt er stilt.

— Det har vært en intern prosess, og vi som spillere må bare respektere det styret har bestemt, sier Bjørsvik.

- God dialog

Schjønberg skrev under på en toårskontrakt med Nest-Sotra i vinter. Selv om han nå er løst fra sine treneroppgaver i klubben, har partene ennå ikke kommet til en løsning om en sluttavtale. Det regner styrelederen med at skal gå greit.

— Vi har hatt god dialog med Schjønberg etter avgjørelsen, og han har ikke vært urimelig på noen måte. Det er klart at det vil koste klubben litt, men de som skal ta over er allerede på lønningslisten. Selv om vi er en liten dugnadsklubb, går vi ikke på noen smell. Men vi har ikke råd til å hente et nytt stornavn, sier Kårtveit.

- Fikk ikke flyt

Ruben Hetlevik og Steffen Landro har fått det delte treneransvaret ut sesongen. Trenerskiftet hadde likevel ingen umiddelbar effekt, ettersom Nest-Sotra tapte 1–2 mot Bærum på eget gress. Hetlevik tror likevel omleggingen av spillestil skal føre klubben oppover på tabellen.

— Vi fikk ikke flyt i spillet vårt, og vi lider litt av at ikke alt går på skinner om dagen. Vi har ikke fått jobbet så mye med å justere inn spillestilen, men dette er en stil og formasjon som spillerne kjenner godt fra tidligere, sier han.

Hetlevik tar over

Hetlevik, som var spillende assistenttrener under Schjønberg og kaptein forrige sesong, tar dermed over treneransvaret for klubben for andre gang. Også da Alexander Straus forlot klubben i fjor, fikk Hetlevik ansvaret. Den gang klarte Nest-Sotra så vidt å berge plassen i 1. divisjon.

Nå får han altså med seg Steffen Landro ut sesongen. Begge hevder det er uproblematisk at ingen har det siste ordet ved taktikkbordet.

— Vi komplementerer hverandre veldig bra. Vi har gode og mindre gode sider begge to, så sammen tror jeg det blir ekstremt bra. Det er alltid trist at en trener får sparken, men nå står vi over en utfordring som jeg ser utrolig frem til, sier Steffen Landro.

På lørdag venter Brann i 16. mai-kampen, der Nest-Sotra har alt å vinne.