Fotball

- Ødegaard dropper feriedager for å trene i sommer

Ifølge spansk avis har stortalentet varslet klubbledelsen om at han fremskynder returen til Madrid.

Martin Ødegaard gikk ut på gressmatten før Strømsgodsets kamp mot Lillestrøm. I hånden har han blomsterbuketten han fikk fra klubben.
  • Nicholas Bergh
    Journalist

Martin Ødegaard (16) har startet sommerferien, og søndag så han Strømsgodset vinne over Lillestrøm fra tribunen på Marienlyst Stadion.

Nå venter rolige sommerdager for stortalentet før han slutter seg til Real Madrids sommerturné i juli.

DEBUTERTE: Martin Ødegaard fikk sine første spilleminutter på førstelaget til Real Madrid i siste serierunde, mot Getafe. Nå får han trolig Rafael Benitez som ny sjef. Spørsmålet er om det er gode eller dårlige nyheter.

Ødegaard fikk sin A-lagsdebut i siste seriekamp mot Getafe, men skal man tro rapportene i den spanske sportsavisen AS er 16-åringen langt fra mett.Avisen mener å vite at Ødegaard allerede har informert klubbledelsen om at han vil vende tilbake til Madrid tidligere enn nødvendig for å trene seg opp i forkant av sommertreningen.

Ødegaard trenger egentlig ikke å dra tilbake til Madrid før laget samles 12. juli.

Les også

Mange TV-seere valgte Ødegaard foran Grand Prix

Vil imponere Benítez

Ifølge AS er Ødegaard fullt klar over at han starter neste sesong med blanke ark, nå som Rafael Benítez skal overta som hovedtrener etter Carlo Ancelotti.

Carlos Forjanes, AS-journalisten som har skrevet artikkelen, tror Ødegaards beslutning kan hjelpe på førsteinntrykket til Benítez.

— Dersom han gjør som han har planlagt er det en fin gest for å begynne å vinne Benítez' tillit, mener Forjanes.

Les også

Her er Ronaldos ord til Ødegaard

Han forteller at det ikke er spesielt uvanlig at Real Madrid-spillere bruker ekstra tid på trening før laget samles.

— Det skjer noen ganger, det er ikke rart. Hvert år er det alltid noen som kommer tilbake tidligere. Noen år er det nemlig spillere som har ferie på 56 dager og de foretrekker å ikke komme for mye ut av form, sier Forjanes.

- Trener fem-seks timer

Martin Ødegaard har lenge utpekt seg som svært treningsivrig. Da han var med på sin første landslagssamling i Stavanger i august fortalte han at han trener fem til seks timer om dagen.

Ødegaard forklarte da at treningen var hemmelighet bak hans utrolige gjennombrudd.

— Det er en kombinasjon av at jeg har sett så mye fotball og trent så mye som jeg har. Alt jeg gjør, dreier seg om fotball.

Ødegaard: - Først landslaget, så ferie

Ifølge Forjanes vil Ødegaard satse alt på å spille seg inn i førstelagsbildet i løpet av forsesongen, siden han angivelig ikke skal være spesielt lysten på å fortsette i B-laget.

I så fall vil gode prestasjoner på Real Madrids sommerturné i Australia og Kina, der nordmannen har blitt lovet en plass, bli avgjørende.

Søndag dro altså Ødegaard tilbake der han begynte veien mot stjernestatus forrige sesong, Marienlyst Stadion. 16-åringen satt på VIP-tribunen, sammen med blant andre sin far Hans Erik Ødegaard og tidligere Strømsgodset-trener Ronny Deila.

Les også

Real Madrids visepresident forsnakket seg - avslørte hvem som blir ny trener

Før kampen fikk Ødegaard en blomsterbukett av Strømsgodset. 16-åringen uttrykte også takknemlighet over tiden han hadde i Drammen.

— Det var helt sinnssykt stort. Publikum i Madrid er omtrent like bra som i Drammen, sa Ødegaard.

Real Madrid-spilleren er med i den norske landslagstroppen som skal møte Sverige og Aserbajdsjan denne uken.

– Nå blir det landslaget neste uke og så litt ferie, sa Ødegaard søndag.

Les også

  1. Godset banket Lillestrøm med Deila og Ødegaard på tribunen

  2. David Nielsens erstatter fikk humøret tilbake i Godset

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Strømsgodset IF
  3. Martin Ødegaard