Fjorårets toppscorer ødela for Arna-Bjørnar

Hege Hansen (24) hadde et snev av dårlig samvittighet etter å ha senket Arna-Bjørnar.

STOR KAMP: Hege Hansen var i en klasse for seg da Klepp slo Arna-Bjørnar 4–2.
  • Kim Bøyum

ARNA IDRETTSPARK (bt.no): Hun har spilt i Arna-Bjørnar i en årrekke, og ble klubbens toppscorer i fjor. Nå er Hege Hansen tilbake i Klepp, og onsdag spilte hun en stor kamp mot sine gamle lagvenninner.

— Jeg kjenner litt på det, for jeg unner disse jentene på Arna-Bjørnar alt godt. Jeg har vært der så lenge, og er veldig glad i både jentene og klubben. Derfor har jeg en liten bismak, men nå er det jo Klepp som gjelder for meg. Da var dette så bra som det kunne bli, sier Hansen.

Ikke mer enn ti minutter var spilt da 24-åringen viste hvorfor hun er savnet i Arna. En glipp bak hos hjemmelaget ga Hansen mulighet til å lobbe inn 1-0, en forsmak på det som skulle komme.

Skulle hatt straffe?

Arna-Bjørnar hadde vist lovende takter de første minuttene, men brukte nå tid på å komme seg inn igjen i kampen. Knapt halvveis i andre omgang brøytet Cecilie Kvamme seg vei fremover på høyresiden og spilte fint til Ine Wedaa inne i sekstenmeteren. Wedaa gikk i bakken, men dommer Emilie Dokset lot være å blåse på det som lignet veldig på et straffespark.

Arna-Bjørnars største sjanse før pause kom i det 39. minutt da Lisa Naalsund gled gjennom Klepp-forsvaret. Spissen ble imidlertid nok forstyrret til at avslutningen gikk til side for keeper.

Tidlig i andre omgang kom dommeren igjen i søkelyset. Denne gang ble Wedaa lagt ned like utenfor sekstenmeteren, og det kunne minne om frispark og rødt kort. Dokset vinket i stedet spillet videre, til Arna-Bjørnar og supportergjengen Bjørnanes fortvilelse.

Etter 55 minutter var det tid for Hege Hansen-show igjen. Hun fosset fra Åsne Takle Eide på høyresiden, og la nydelig ut til Gry Tofte Ims som bredsidet inn 2-0 for Klepp.

Det skulle ikke stoppe der. Syv minutter senere brukte Hansen igjen farten sin, og denne gangen skjøt hun selv. Kaldt trillet hun ballen inn i hjørnet, og dermed 3-0 til Klepp.

— Jeg fikk brukt mine ferdigheter godt, og når du er i flyten må du bare kjøre på og prøve. Jeg vet ikke om jeg har scoret med venstre før, men nå satte jeg et mål med den også, smiler angriperen.

Kanonskudd

Et forferdelig resultat for Arna-Bjørnar, som rett nok pyntet litt på det. Amalie Eikeland sto for dagens perle da hun klistret ballen i vinkelen fra nærmere 30 meter etter 66 minutter. Så scoret Klepp nok en gang, ved Therese Sessy Åsland, før Lisa Naalsund reduserte til 2-4. Det hjelper lite for Arna-Bjørnar-trener Bjarne Hagen, som har fått en fæl start med to tap på de to første kampene.

At nettopp Hansen ødela kvelden onsdag, bryr han se lite om.

— For meg er ikke det viktig. Jeg bryr meg om vår prestasjon og våre resultater, og ikke hvem som scorer for motstanderne. Men at vi slipper henne for lett til, er åpenbart. Vi kan ikke slippe inn mål så lett som vi gjorde her. Forsvarsspillet må vi få korrigert til neste kamp, sier en skuffet Hagen.

Kampfakta

Arna-Bjørnar - Klepp 2-4 (0-1)

Arna-Bjørnar - Klepp 2-4 (0-1)

Toppserien kvinner, Arna idrettspark

Tilskuere: 174

Dommer: Emilie Dokset, Bækkelaget

Gult kort: Ingrid Stenevik, Arna-Bjørnar

Mål: 0-1 Hege Hansen (10.), 0-2 Gry Tofte Ims (55.), 0-3 Hansen (62.), 1-3 Amalie Eikeland (66.), 1-4 Therese Sessy Åsland (80.), 2-4 Lisa Naalsund (82.)

Arna-Bjørnar (4-4-2): Hilde Gunn Olsen 2 - Cecilie Kvamme 4, Caroline Walde 3, Ingrid Stenevik 3, Åsne Takle Eide 3 - Amalie Eikeland 4, Maria Brochmann 4, Vilde Bøe Risa 3, Sigrid Heien Hansen 3 (Karoline Haugland fra 57. 4) - Lisa Naalsund 4, Ine Wedaa 3 (Tina Algrøy fra 57. 4)

nd, Ine Wedaa (Tina Algrøy fra 57.)