Fotball

Stemplingen skapte tumulter - nå reagerer Rekdal: - Det er soleklart rødt

Et drømmetreff fra Vålerengas Vajebah Sakor sikret 1-1 i «hatoppgjøret» på Ullevaal.

Her barker Vålerenga-spillerne sammen etter Frode Kippes stempling.
 • Daniel Røed-Johansen
  Kommentator, Aftenposten
 • Nicholas Bergh
  Journalist

ULLEVAAL (Aftenposten): Gary Martin sendte Lillestrøm i ledelsen i 1. omgang. Det hadde vært nok til at faren for direkte nedrykk var over for LSK.

Men Vajebah Sakors utligning ti minutter før slutt gjør at det fortsatt er en teoretisk sjanse for at LSK må ta steget ned en divisjon.

Målet kom etter et nydelig langskudd som suste inn bak Arnold Origi i LSK-målet.

— 1-1 var et rettferdig resultat, synes jeg. Vi kunne avgjort på slutten, men Vålerenga hadde også sine sjanser. Det var en tett fotballkamp, sikkert artig for de som så på. Mye folk, stor stemning, slik fotball skal være, oppsummerer LSK-trener Arne Erlandsen.

For Vålerenga betyr resultatet at de spiller i eliteserien neste sesong.

Ola Bernhus kommenterer:

Les også

«For Lillestrøm kan uavgjort fort bli for dårlig»

— Det er soleklart rødt

Den store underholdningen uteble på Ullevaal, men etter 20 minutter steg temperaturen betraktelig. Frode Kippe stemplet Daniel Fredheim Holm i brystet. Spillerne barket sammen på gresset, og Vålerengas Mohammed Abdellaoue fikk gult kort for å ha konfrontert Kippe.

Etter kampen dysset Kippe ned viktigheten av stemplingen, og sa at Fredheim Holm trolig «ikke har dype knottemerker» i magen.

Avtroppende Vålerenga-trener Kjetil Rekdal så langt mer alvorlig på situasjonen.

Bra kok hos LSK-fansen ved avspark søndag kveld.

— Det er soleklart rødt. Det er andre hjemmekamp på rad der vi burde hatt 11 mot 10 i en time, var den kontante dommen fra Rekdal i intervjuet med TV 2.Jesper Mathisen er enig.

— Det er adskillig mer enn tre røde prikker på magen. Han er nær ballen først, men det har ingenting å si, sier TV 2-eksperten.

Les også

VIF-Moa før møtet med erkerivalen: - Har ikke noe behov for å være i Lillestrøm

— Kan ikke være skuffet

Ronny Deila snakker ikke med pressen selv om han leder VIF i kamp – og på trening. Denne gangen skyldte han på dårlig stemme da han hastet forbi pressekorpset. Kjetil Rekdal, derimot, han stoppet:

— Vi hadde ønsket å vinne her, og det var det vi prøvde på. Men det går ikke an å være så skuffet etter dette. Det var vel heller ingen overraskelse at det endte uavgjort. Det var en tett knokkelkamp med mye folk og god stemning. En intens fotballkamp. Vi prøvde å gå for seier på 1-1 også, vi hadde ikke så mye å tape, sier Rekdal.

— Så lenge vi holdt plassen bryr jeg meg ikke om hva som skjer med Lillestrøm. Det var viktig for oss at ikke de skulle ta tre poeng her og juble utpå Ullevaal-matta, sier den avtroppende Vålerenga-treneren.

Som er glad for at VIF nå har berget plassen. Nå begynner arbeidet med å sette stallen for neste sesong.

— Det er en del ting som er satt på vent før vi har visst hvilken divisjon vi skal spille i neste år. Der er vi på etterskudd, sier Rekdal.

«No pyro, no party»

For første gang på lenge når Vålerenga spiller kamp, var det lange køer på utsiden en halvtime før avspark. At politiet var til stede med både store, skumle biler, uniformerte (og helt sikkert sivile) politifolk talte sitt tydelige språk på utsiden av landskamparenaen.

«No pyro, no party», sto det på Lillestrøm-fansens banner på bortetribunen. Mens bluss og det som lignet røykbomber ble tent. Røyken la seg tungt over LSK-fansen og både vaktmannskaper og politi tok oppstilling på kortsiden ved bortelagets supportere. Uten at det var nødvendig å gripe inn.

Det tok syv minutter før det tok fyr også på banen. VIFs midtbaneelegant Ghayas Zahid ble meid i bakken av Bonke Innocent. Alle på tribunen pep og ropte. Dommer Dag Vidar Hafsås nøyde seg med tilsnakk, og Innocent sa seg uskyldig i anklagene fra hjemmelagets oppgitte spillere.

Lillestrøm hadde mye ball i innledningen. Og skapte kampens første mulighet etter snaut 14 minutter da for anledningen høyreback Erling Knudtzon totalt umarkert fikk heade et hjørnespark mot nettet. Men Magnus Lekven reddet VIF på streken på bakre stolpe.

Vondt å møte Kippe

VIF fikk sin første mulighet etter 18 minutter da Daniel Fredheim Holm plutselig fikk både tid og rom på 16 meter. men avslutningen ble for puslete, og Arnold Origi i Lillestrøm-buret plukket enkelt.

Moa (t.v.) ga klar beskjed hva han mente om Frode Kippes behandling av Daniel Fredheim Holm (liggende). Begge fikk gult kort.

Før det igjen tente på alle plugger. LSK-bauta Frode Kippe kom for sent i en duell med Daniel Fredheim Holm og plantet et strakt bein midt i magen på VIF-spilleren. Spillerne samlet seg midt på banen og kjeftet og kranglet. Ampert og tøft, akkuratr slik disse oppgjørene skal være.Hafsås ventet til det hadde roet seg, før han lot kortene få bein å gå på: Kippe og Innocent hos gjestene, mens Mohammed «Moa» Abdellaoue fikk gult for å bryske seg overfor Kippe etter taklingen. Kippe mister forøvrig LSKs siste kamp for året grunnet kortet.

Les også

RBK senket av Storflor da Godset-legenden tok farvel

LSK til himmels

Fotballkampen da? Ikke spesielt velspilt. Vilje og tæl mer enn fin fotball. Men når nerven og temperaturen er der så overlever man det. Og underholdningen var det ingenting å si på.

Simen Juklerød kunne og burde sendte Vålerenga opp i 1-0 etter 26 minutter. Men alene med Origi viste han med hele kroppen at han skulle avslutte i nærmeste hjørne. Origi kan lese, og la seg ned og reddet. Den burde VIF fått mer ut av!

Både Kjetil Rekdal og Ronny Deila var betenkte på VIF-benken da Lillestrøm gikk opp i ledelsen.

I stedet tok Lillestrøm vare på sin sjanse da den kom. Gary Martin fikk sette inn 0-1 på bakre stolpe etter 33 minutter spill på pasning fra Ifeanyi Mathew.Gjestene i ledelsen og da kokte det bra blant Kanarifansen bak VIFs mål. Martins 4. seriemål.

Like etter ble et bluss kastet inn på banen rett bak Vålerengas keeper Marcus Sandberg.

Lillestrøm hadde et slags grep om 1. omgang. VIF hadde flere tilløp til farligheter, men det manglet litt på sluttproduktet.

Moa fyrte av gårde et skudd rett før pause, men det ble med forsøket.

0-1 på Ullevaal etter 45 innholdsrike minutter.

Sett denne?

Les også

Slik skremte Ivar Hoff og LSK-mafiaen konkurrentene. Nå ligger stormakten nede for telling.

Wæhler hyllet

I pausen takket Klanen og Ullevaal Kjetil Wæhler for innsatsen. Veteranen legger opp etter sesongen, og ble hyllet en siste gang på sin mangeårige hjemmebane.

Klanen krevde å få se rumpa til Wæhler, og forsvarsspilleren kneppet opp dressbuksen og gjorde som han fikk beskjed om.

2. omgang fortsatte i samme spor som de første 45. Og VIF fortsatte å slite med å få det til å stemme da de nærmet seg Lillestrøms mål.

Det var så og si alltid en LSK-spiller der Vålerengas innlegg datt ned. Og det var "alltid" et LSK-bein i veien da VIF forsøkte å sy seg gjennom forsvaret.

1-1 på vakkert vis

Arne Erlandsen sa før kampen at LSK hadde en plan og noen hemmeligheter.

Erling Knudtzons heading reddes på streken av Magnus Lekven i 1. omgang.

Men det hadde også VIF-innbytter Vajebah Sakor. Fra 18-19 meter banket han ballen lekkert i hjørbet bak Origi.En nydelig scoring. Som så ut til å løse opp i hjemmelagets angrepsfloker.

Ikke lenge etter fikk Ghayas Zahid muligheten på heading, men Origi reddet flott.

Det bølget frem og tilbake de siste minuttene. LSK ville selvsagt ha tre poeng akkurat som Vålerenga.

Men det endte 1-1, og Lillestrøm må vente i spenning enda en uke.

Det blir matchball hjemme mot Molde i serieavslutningen.

— Jeg synes vi fremsto som et godt fotballag. Synd vi ikke fikk med oss tre poeng. Men dette er artig, nå kan vi avgjøre vår egen skjebne. Det kunne vi ikke for fem kamper siden, sier Arne Erlandsen.

- Før kampen mot Vålerenga sa du at du hadde noen hemmeligheter. Har du flere på lur før alt skal avgjøres i siste serierunde?

— I så fall får vi dra frem alt vi har og prøve å få mest mulig ut av den kampen mot Molde, sier Erlandsen, som har kontrakt med LSK ut sesongen.

— Hva som skjer etter det er helt uinteressant nå. Nå skal vi bidra til at vi holder plassen, sier han.

Hør Aftenpodden Sport hvor drapstrusler, Johaug-saken, spinnvill kommentator og nedrykksdrama er blant temaene:

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm118302481627
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Rosenborg114521914517
5Strømsgodset115241720-317
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Vålerenga Fotball
 3. Lillestrøm SK