Skuffende serieåpning for strilene

Knepent tap på Jæren i sesongåpningen for Nest-Sotra.

svp://11699?view=sa

Bryne FK – Nest-Sotra 2-1 (0-0):

Joakim Hammersland har bøttet inn mål i treningskampene for Nest. 24-åringen kunne fort ha sendt gjestene i ledelsen etter tyve minutter da han kom alene med Bryne-keeperen, men Anders Kristiansen reddet skuddet mesterlig.

— Jeg forsøkte å curle ballen i lengste hjørne. I ettertid ser jeg at jeg kanskje burde ha trillet den til Steffen (Lie Skålevik journ. anm.) som stod bedre plassert. Jeg får gjøre det neste gang, sier Hammersland.

Spissen legger ikke skjul på at han er skuffet etter serieåpningen, som endte med knepent tap.

— Vi gikk for tre poeng og måten vi tapte på er for tam. Vi lot Bryne få spille på den måten de ville, sier han.

Fikk et mentalt overtak

I andre omgang gikk hjemmelaget ut med et massivt press, og Jon-Helge Tveita sendte Bryne i ledelsen etter kun fire minutter. Målet kom etter en corner til Bryne, der strilene ikke fikk klarert skikkelig. Pål Fjelde plukket opp nedfallsfrukten og slo ballen inn i feltet der Tveita var suveren i luften og nikket inn sesongens første scoring på Bryne stadion.

SKUFFENDE SESONGÅPNING: Nest-Sotra lyktes ikke mot Bryne. Her Ruben Hetlevik og Max Bjørsvik (til høyre) i aksjon.

Vertene ga seg ikke med det. Etter en drøy times spill, økte Bryne til 2-0, etter et nydelig angrep som ble avsluttet med et kontant skudd fra Viljar Vevatne.— Vi skal ikke glemme at Bryne er et bra lag som kommer til å hente mange poeng i år. Men tidspunktet de scorte på, var meget viktig for å få et mentalt overtak. Jeg synes vi kom fint tilbake. Laget ble på ingen måte rundspilt, mener Nest-Sotra sin trener, Michael Schjønberg.

Avsluttet med tunnel-scoring

Han byttet etter hvert inn Marius Wichne for Kristoffer Zachariassen. Gojko Ivkovic kom inn for Øystein Aksnes. Mot slutten la hjemmelaget seg litt bakpå. Det ga Nest muligheten til å komme mer på offensiven, og de ti siste minuttene ga ny spenning i kampen.

En avslutning i tverrliggeren fra Simen Næss rett før slutt, kunne fort ha pyntet på resultatet for Nest, men det vil seg ikke for strilene på Jæren.

Ikke før Joakim Hammersland nærmest ut av ingenting plasserte ballen elegant mellom bena på Bryne keeperen i 89. spilleminutt.

— Med litt hell kunne vi ha fått 2-2. Men når man har tapt 2-1, er ikke det mye å forsvare seg med. Bryne var bedre enn oss og vant fortjent. Nå må vi hente poengene et annet sted. Vi skal ta med oss det positive fra kampen. Laget spiller seg frem til flere sjanser og vi henger fint sammen. Men jeg er aldri fornøyd når laget taper en match, sier Nest-Sotra-treneren.

Skadet Furdal

Før kampstart ble det ble knyttet mange spekulasjoner til hvorfor ikke fjorårets playmaker, Johnny Furdal, fikk starte.

Schjønberg kan opplyse om at Furdal satt på benken fordi han pådro seg en skade på lørdagens avslutningstrening.

— Han får ikke en gang på seg fotballskoen, så det var uaktuelt at han skulle spille i dag.

- Hvor alvorlig er skaden?

— Det er ikke mulig for meg å svare på nå.

- Åsane blir tøff motstander

Mens Nest-Sotra tapte første seriekamp, gikk Åsane til topps på tabellen i OBOS-ligaen med sin 5-0 seier over Levanger.

— Kjekt, mener tidligere Åsane-spiller Joakim Hammersland.

— Åsane har sett solide ut i vinter. Når de knuser Levanger viser de at de absolutt har noe i denne divisjonen å gjøre.

Han gleder seg til helgens lokalderby.

— Vi har allerede nullstilt oss. Når vi ikke klarte poeng etter nitti minutter mot Bryne, skal vi mobilisere for fullt til kampen mot Åsane.

Heller ikke Nest-Sotra-treneren tar lett på oppgaven som venter.

— De kommer med en 5–0 seier i bagasjen. Det er klart den kampen blir tøff.

svp://11699?view=sa