Norges lag er verdt sju ganger så mye som Aserbajdsjans

Én nordmann er verdt like mye som hele motstanderlaget.

VERDIFULL: Bournemouth- og Norge-spiller Joshua King er verdt like mye som hele det aserbajdsjanske landslaget til sammen. Her fra oppgjøret på Ullevaal for to år siden.

Sist landskamp stilte Aserbajdsjan med ni spillere fra hjemlig liga, aserbajdsjansk Premier League. Keeperen spiller i den portugisisk toppserien, mens sistemann spiller på nivå to i Tyskland.

Ifølge transfermarkt.de er Aserbajdsjans startellever fra forrige kamp mot San Marino totalt verdt fire millioner euro. Norges lag er, ifølge samme nettside, verdt over sju ganger så mye.

Ett poeng på fire kamper

Samme dag som Norge tapte 3-0 for Tyskland, slo Aserbajdsjan miniputtnasjonen San Marino 1-0. Seks av spillerne som startet kampen spiller i den hjemlige klubben Qarabag.

— De har to lag i Europaligaen. De lagene får veldig god matching der, sa Per-Mathias Høgmo på dagens pressekonferanse.

Qarabag er et av disse to lagene. De har til nå spilt to kamper i Europa. Første kamp endte uavgjort hjemme mot laget som ligger på 13. plass i den tsjekkiske ligaen. Kamp nummer to endte med 5-1 tap borte mot Fiorentina.

Det andre laget som spiller i Europaligaen, Gabala, har tapt begge sine to kamper.

Totalt har de to aserbajdsjanske lagene med andre ord tatt ett poeng i de fire europaligakampene.

Les også

Er dette Norges startellever mot Aserbajdsjan?

— Bra for oss

Som nevnt er spillerne som startet forrige kamp for Aserbajdsjan verdt totalt fire millioner euro, eller cirka 37 millioner kroner. Det er omtrent det samme som Martin Ødegaard ble solgt for, da han dro fra Strømsgodset til Real Madrid i 2014. Ifølge samme nettside er for eksempel Joshua King verdt nøyaktig like mye som hele det aserbajdsjanske landslaget til sammen.

Norges lag er til sammenlikning verdt 29,1 millioner euro - nesten 270 millioner kroner.

Høgmo har lenge snakket om viktigheten av at spillerne på landslaget faktisk spiller klubbfotball på høyt nivå. Han legger ikke skjul på at han begynner å bli fornøyd med laget han har til rådighet.

— Jeg er veldig glad for at vi har spillere som etablerer seg i større ligaer. Det er bra for oss, sier Høgmo om Norges lag kontra det aserbajdsjanske.

Les også

Mini mener Høgmo er ferdig etter kvaliken. Slik svarer landslagssjefen.

Vant for to år siden

Også statistikken mellom de to lagene taler i norsk favør. Fem ganger har de to lagene møttes, aldri har det norske landslaget tapt. Norge står med tre seiere og to uavgjorte mot den lille nasjonen.

Sist gang lagene møttes var i EM-kvalifiseringen for to år siden. Den gangen endte Norge med fire poeng på de to kampene.

I Baku vant det norske laget 1-0, mens de hjemme på Ullevaal måtte nøye seg med et målløst oppgjør.

— Jeg tror det blir en jevn kamp i Baku. Sist vant 3-1 i sjanser og 1-0 i mål - etter cornermål av Håvard Nordtveit. De holdt oss til 0-0 her på Ullevaal, og tar poeng mot gode nasjoner. Det er en utfordrende motstander, sa Høgmo på tirsdagens pressekonferanse.

Hør ukens Aftenpodden Sport - hvor ett av temaene er Høgmos landslag: